KAO ŽIRAFA: Da li ova devojka ima najduži vrat na svetu?

Odluku da javno istupi sa svojim "imidžom" donela je videvši Lejdi Gagu na koncertu, kada je pomislila "ako ona može da nosi haljinu od mesa, mogu i ja da budem žirafa"

  • 4

Sidnej Smit (28) iz Los Anđelesa u Kaliforniji, žena zvana "Dama žirafa", počela je da koristi bakarne prstenove da bi produžila svoj vrat za 11 centimetara, jer je fascinirana mogućnošću da se na telu izvrše modifikacije bez hirurške intervencije.

Proces je započela 2011. godine, inspirisana burmanskim plemenom Kajan. Kao dete je ponekad spavala sa metalnim delom vešalice oko vrata i veruje da ga je time postepeno izdužila.

- Kada sam odlučila da stalno nosim prstenove, u početku je bilo veoma neugodno, pa je i proces išao sporo. Samo bih dodavala postepeno sledeći prsten, kada se telo navikne na postojeći pritisak - objašnjava Smitova.

Prvo joj je bolo neprijatno, pa je na posao odlazila u rolkama, obavljajući u restoranu u kom je radila poslove daleko od gostiju, kako bi izbegla neprijatnu pažnju koju bi sasvim sigurno privlačila.

Odluku da javno istupi sa svojim "imidžom" donela je videvši Lejdi Gagu na koncertu, kada je pomislila "ako ona može da nosi haljinu od mesa, mogu i ja da budem žirafa".

Jedino što joj ne odgovara su vrućine, jer kada je pretoplo a klima uređaj u prostoriji ne radi, vrat počinje da se iznoji i da neprijatno miriše.

Medicina se, međutim, ne slaže sa njenom teorijom. Doktor Džonatan Nisanov, ortopedski hirurg, tvrdi da ovaj proces ne produžava vrat, već samo rasteže kožu.

- Ja ne bih ovo nikome preporučio. Moglo bi da povredi vratne nerve, a kada se prstenovi otklone, vrat će se vratiti na prvobitnu veličinu - izjavio je doktor.

Ipak, Smitova ne odustaje i ponosna je na svoj vrat.

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA