Amerikanci se žene svojim 12-godišnjim ćerkama i time pomeraju granicu bolesti (VIDEO)

Očevi tokom rituala potpisuju zavet kojim postaju prvosveštenici svog doma i porodice, i polažu zakletvu pred Bogom da će čuvati nevinost svojih ćerki. Ovaj bizarni fenomen se održava u 48 od 50 američkih država

  • 22

Jedan kontroverzni običaj, Bal čistoće, zaživeo je u čak 48 američkih država i podrazumeva simboličnu udaju devojčica, uzrasta od 12 godina, za njihove očeve.

Ovim ritualom se devojčice udaju i njihovi očevi postaju čuvari njihove nevinosti, sve do dana njihovog venčanja. Tokom venčanja one nose svečane haljine, koje liče na venčanice, i dobijaju prsten čistoće.

- Udata si za svog gospodara i tvoj otac je tvoj dečko - reči su koje matičar izgovora tokom ceremonije.

Očevi tokom rituala potpisuju zavet kojim postaju prvosveštenici svog doma i porodice, i polažu zakletvu pred Bogom da će čuvati nevinost svojih ćerki.

Onda oni zajedno polažu bele ruže na krst i započinju ples, a nakon ovog bala devojčice nemaju pravo ni da poljube mladića. Obaveze traju sve do trenutka dok ne stupe u brak.

- Važno je da zapamtiš da je tvoja želja da slediš put Gospoda, moraš da sačuvaš sebe od ljubljenja mnogih žaba i da sačekaš svog princa koji te negde čeka - rekao je otac Ron svojoj ćerki na venčanju.

Kontroverznu praksu osnovao je Rendi Vilsnon 1998. godine, a u Kolorado Springu se za 14 godina 60 očeva odlučilo na ovakav korak. Ovaj bizarni fenomen se održava u 48 od 50 američkih država.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • s@Ša

    22. mart 2014 | 18:31

    Definitivno retardirana nacija,mogu ljudi pričati šta god hoće ali oni nisu normalni,da se ovako nešto kod nas radi čitava EU bi ustala na noge i proglasila nas za primitivne Balkance i divljake a isti ti Ameri bi nam uveli sankcije!

  • N. M

    22. mart 2014 | 20:40

    "Prokleta je Amerika..."

  • dado

    22. mart 2014 | 18:49

    retardirani bolesnici...BOZE NEK NESTANE STO PRE AMERIKA!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA