Krenuo u šumu da bere divlje pečurke, ugledao je na zemlji mrtvo lane, a onda je provirila njegova druga glava (FOTO) (VIDEO)

Dvoglavo mladunče jelena otkriveno je u maju 2016. godine blizu Friburga, na mestu udaljenom oko kilometar i po od reke Misisipi

  • 0

U pohodu na divlje pečurke, jedan čovek iz Friburga u Minesoti, u šumi je pronašao dvoglavo lane i o svom otkriću odmah je obavestio Ministarstvo prirodnih resursa te američke savezne države.

Istraživači su utvrdili da je reč o mladunčetu ženskog pola, koje je bilo čisto i suvo, kao i da je preminulo najverovatnije neposredno pre pronalska.

>>> DVOGLAVA ČUDOVIŠTA PREPADAJU LJUDE: Podsećaju ih na najgori horor, a zbog ajkula sa dve glave ne mogu da spavaju (VIDEO)

Kako veruju istraživači sa Univerziteta u Džordžiji, to je prvo dvoglavo mladunče jelena, koje se potpuno razvilo i došlo na svet prirodnim putem.

Ovo dvoglavo lane otkriveno je u maju 2016. godine blizu Friburga, na mestu udaljenom oko kilometar i po od reke Misisipi.

Postojala su dva srca koja su delila jednu perikardijalnu vreću, tkivo koje okružuje srce - Foto: Gino D’Angelo/University of Georgia

Đino D'Anđelo, istraživač sa Univerziteta u Džordžiji koji se bavi proučavanjem jelena, rekao je da je jedini primer dvoglavog mladunčeta pre ovog, zabeležen dok je mladunče bilo još u stomaku majke.

- Ovo je neverovatno i izuzetno retko. Ne možemo čak ni da procenimo koliko je retka pojava. Od desetine miliona mladunaca rođenih godišnje u SAD, verovatno se javljaju abnormalnosti u divljini o kojima čak i ne znamo - rekao je D'Anđelo.

Laboratorijski testovi pluća pokazali su da mladunče nikada nije udahnulo vazduh jer je rođeno mrtvo.

Anatomija tela pokazala je da mladunče ne bi bilo sposobno za život - Foto: dnr.state.mn.us

Obdukcijom je otkriveno da je mladunče imalo slabo razvijenu jetru, dodatnu slezinu i crevne traktove. Takođe, postojala su dva srca koja su delila jednu perikardijalnu vreću, tkivo koje okružuje srce.

Anatomija tela pokazala je da mladunče ne bi bilo sposobno za život. Ipak, lane je pronađeno u prirodnom položaju, što sugeriše da je majka pokušala da brine o njemu nakon rođenja.

Pogledajte video:

VIDEO: Srna je bila gladna pa je ušla u kućni toalet

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA