Beba rođena sa neobičnim izraslinama na telu: Lekari u Indiji otkrili parazitskog blizanca na njenom stomaku i grudima (FOTO)

Operacija je trajala dva i po sata, a pedijatrijski hirurg je uspeo da odstrani blizanca koji se nije u potpunosti razvio tokom trudnoće

  • 2

Beba od sedam meseci iz Indije je nedavno imala operaciju, kako bi sa njenog telo bio uklonjen parazitski blizanac, prenosi Dejli Mejl.

Dete je rođeno sa parazitskim blizancem koji je bio prikačen za deo njegovog stomaka i delu grudnog koša. Takođe su delili i neke vitalne organe.

Operacija je trajala dva i po sata, a pedijatrijski hirurg je uspeo da odstrani blizanca koji se nije u potpunosti razvio tokom trudnoće.

Sve se odvijalo u državnoj bolnici Tura u okrugu Vest Garo Hils u Meghalaju u Indiji.

Pedijatar je rekao da je ovo bio veoma komplikovan slučaj pošto je paradzitski blizanac imao zajedničke vitalne organe za bebom.

Devojčica je primljena u bolnicu 11. septebmra, a operacija je uspešno obavljena prošle nedelje.

Doktor je istakao da bi bez hirurške intervenicije ostatak života po ovo dete bio pod znakom pitanja.

Sličan slučaj se dogodio prošle godine u Kini, kada je beba od tri dana operisana jer je imala parazitskog blizanca na donjem delu leđa.

Dečak Akram je uspešno operisan tokom jednosatne operacije prošlog decembra.

Fotografije pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA