≫ 

Kuću iz snova platili više od milion evra, ali im se tada život pretvorio u pakao. Pune 4 godine im stižu jeziva anonimna pisma

Decu naziva mladom krvlju koju priželjkuje

  • 4

Srećni  par sa troje dece 2014. godine kupio je kuću iz snova u Nju Džerziju, u Sjedinjenim Državama. Uoči useljenja živote im je uništio niz jezivih pisama.

Komforna kuća sa šest spavaćih soba za Mariju i Dereka bila je san snova i nisu mogli da dočekaju da se u nju usele sa svoje troje dece.

Međutim, tik pre useljenja počele su da se dešavaju čudne stvari koje su slutile na to da petočlana porodica neće moći uopšte da uživa u novom domu, vrednom više od milion evra.

Jedne noći, nakon što su završeni pregovori sa izvođačima oko kuće, Derek je počeo da radi na renoviranju, kada je otkrio pismo u poštanskom sandučetu.

Koverta sa čudnjikavim rukopisom bila je jednostavno adresirana "Za novog vlasnika".

Unutra je bilo iskucano pismo, prvo u seriji zastrašujućih koje porodica Brodo primila.

Pisalo je: "Dragi novi komšija, dozvolite mi da vam poželim dobrodišlicu. Ova adresa je važna za mene i moju familiju sada već decenijama, dok mi se bliži 110. rođendan. Ja je sada nadzirem. Moj deda je to radio 1920-tih, otac 1960-tih, a sada je moj red.

Znate li istoriju ove kuće? Znate li šta leži u zidovima Bulevara 657? Zašto ste ovde? Saznaću."

Misteriozni pošiljalac nastavio je time da je već počeo nadgledanje prethodnih nekoliko dana.

"Vidim da ste preplavili kuću izvođačima radova i da ćete uništiti izgled kuće, onakav kakav treba da bude. C, c, c. Pogrešan potez. Ne želite da učinite ovu kuću nesrećnom."

Foto: Pixabay/dh_creative

Nastavio je pominjujući decu i pitajući da li su je napunili mladom krvlju, kako je on i zahtevao.

"Kada saznam njihova imena pozvaću ih i privući k sebi."

Na koverti nije bila napisana adresa pošiljaoca i nije postojao trag ko je autor pisma, osim potpisa "Posmatrač".

Posmatrač je u zaključku napisao: "Ko sam ja? Stotine i stotine automobila prođe ovuda svakog dana. Možda sam ja u jednom. Pogledajte u sve prozore koje možete odatle videti. Možda sam ja na jednom. Pogledajte u sve prolaznike, možda sam ja neko od njih"

Nakon što je pročitao pismo, Derek je popalio sva svetla u kući i pozvao policiju.

Kasnije, Brodo par poslao je imejl Džonu i Andrei Vuds, ljudima od kojih su kupili kuću pitajući da li su dobijali slične pošiljke.

Andrea je sutradan odgovorila da su dobili čudna pisma nešto pre nego što su se iselili, ali da prethodne 23 godine nisu dobili slična.

"ZNAM IMENA MLADE KRVI"

Nekoliko nedelja kasnije Marija je pronašla drugo pismo u sandučetu, ovog puta naslovljeno po imenu nje i njenog muža.

Ovog puta Posmatrač saznao je više o njihovoj porodici, uključujući i imena dece.

"Srećan sam što znam vaša imena i imena mlade krvi koje ste mi doveli. Ova adrea nestrpljiva je da se u njoj nastanite. Prošlo je mnogo godina od kada je mlada krv gospodarila hodnicima kuće. Jeste li već otkrili tajne koje krije?

Hoće li se mlada krv igrati u podrumu? Ili se plaše da uđu sami? Ja bih bio veoma uplašen da sam na njihvom mestu. Daleko je od ostatka kuće. Ako ste na spratu, nikada ih nećete čuti kako vrište.

Ko ima spavaće sobe ka ulici? Znaću čim se uselite. Pomoći će mi da znam ko je u kojoj sobi. Lakše ću da planiram."

VIŠEGODIŠNJA MISTERIJA

Drugo pismo alarmiralo je Brodoe da su prestali da dovode decu u kući. Zatim, odlučili su da se uopšte ne usele.

Marija i Derek nisu imali ideju ko stoji iza svega i svi su postali sumnjivi. Ni policija nije imala tragove.

Par je nameravao da proda kuću, ali nisu imali sreće i morali su da je izdaju, ali krija nije mogla da pokrije troškove njihove hipoteke.

Dve i po godine nakon što su pisma počela da pristižu, i nakon što su se ponadali da ih je Posmatrač ostavio na miru, primili su još jedno pismo: "Kuća je preživela vaš planirani napad i ostala čvrsta sa svojom armijom pristalica."

Derek je, pre nekoliko dana, četiri godine kasnije ispričao kakvi su to bili trenuci za porodicu:

- Bio sam u depresiji. To je kao rak. Ponekad bih se budio usrd noći pitajući se kako bi život izgledao da se ovo nije desilo.

-Ljudi mora da su milsili da smo ludi - rekla je Marija, prisećajući se prvog dana useljenja: "Pododica prekoputa nas je posmatrala dok smo vrištali na decu da se ne udaljavaju."

I dalje ne znaju ko stoji iza svega.

VIDEO: Ovim ljudima je ipak bilo gore

(M.Ro./Mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA