Vegani roštiljem šokirali prolaznike u centru grada: Ako ne biste jeli psa, zašto jedete jagnje? (VIDEO)

Protest je mnoge i zgrozio, a neki smatraju kako PETA nije mogla pasti niže

  • 33

Veganski aktivisti u Australiji iz organizacije PETA optuženi su za "plašenje školaraca nakon što su 'roštiljali' psa usred prometne ulice u znak protesta protiv konzumiranja mesa".

Protest, koji je uključivao rekvizit psa, zamišljen je kako bi izazvao bes i naterao ljude da se zapitaju: "Ako ne biste jeli psa, zašto jedete jagnje?".

Oni kažu kako su jednako osetljive i inteligentne životinje prisiljene na patnju kad se uzgajaju, tove i ubijaju za mesnu industriju.

- Svako kome je odbojna ideja žvakanja psećeg mesa trebao bi razmisliti o neusklađenosti saosećanja prema drugim životinjama - ističu aktivisti.

Dodaju kako je to forma diskriminacije koja se temelji na vrsti i da poput svih drugih vrsta diskriminacije ne može biti opravdana.

- Kao ljudi, instinktivno osećamo saosećanje prema životinjama, ali učili smo da je u redu porobiti i jesti neke od njih, bez razmišljanja o tome ko su one kao pojedinci - kažu oni.

Performans je izveden u centru Sidneja. PETA se nada da će ljudi razmisliti o tome što će pripremati na roštilju nakon što su videli kuvara kako "roštilja kućnog ljubimca uz neko povrće".

Ipak, protest je mnoge i zgrozio, a neki smatraju kako PETA nije mogla pasti niže. Navodno je bilo i uplašene dece koju je prizor šokirao.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Milan

    27. januar 2019 | 06:03

    Jagnje jedemo da bi ostalo vise trave za vas

  • Ne moze

    27. januar 2019 | 03:27

    ni svako povrce da se jede

  • Marina

    27. januar 2019 | 08:02

    Ovi vegani stvarno preteruju. Tako i mi možemo propagirati da samo životinje jedu bilje. Živi kako hoćeš i pusti druge da žive.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA