≫ 

Majka na genijalan način pokušala da motiviše decu da srede kuću, rezultat je za plakanje

Smeća je bilo sasvim dovoljno, bio je potreban samo novac

  • 3
Sređivanje ormara Foto: Privatna arhiva

Svaka majka zna koliko je teško održavati kuću i uz to privoliti decu da joj u tome pomognu. Jedna Australijanka je pokušala da motiviše svoje klince da pospreme po kući tako što je ispod smeća stavljala novac, ali očekivani rezulat nije postigla.

Ona je sprovela neobičan eksperiment, a potom je na Fejsbuku pokazala rezultate - koji su poražavajući. Sve što je htela jeste da, kad ona nije tu, njen suprug ili deca raspreme haos za sobom. Kako bi ih podstakla, počela je u kršu da ostavlja novac.

Mama, novac Umesto da skupe jednu rolnu, pored nje su bacili drugu Foto: Facebook

Prvo je zalepila novčanicu od 20 dolara za karton rolne toalet papira, nadajući se da će klinci podići kotur, primetiti novčanicu i tako postati motivisani da čiste dalje po kući. Međutim, rolna je ostala da leži na patosu punih šest dana, pa je sama na kraju uzela taj novac.

Ipak, nije želela odmah da odustane. U hodniku ispred spavaćih soba na patosu je ostavila papirić, na koji je nalepila novčanicu. I to je ostalo da leži na podu sve od ponedeljka do subote, te je mama opet pokupila i povratila, očigledno besmisleno "uložen novac".

- Očigledno je da moj mali eksperiment nije uspeo ovde, bar ne za sada - napisala je majka na Fejsbuku.

Njeni postovi na Fejsbuku skupili su nekoliko hiljada lajkova i komentara u kratkom roku.

Verovali ili ne, većina majki je konstatovala da bi isto prošla.

Mama, novac Ni papirić niko nije takao danima Foto: Facebook

- Ja bih prošla još gore. Moji klinci bi podigli smeće, uzeli novac, i smeće ponovo bacili na pod - napisala je jedna mama.

Bilo je mama koje su najavile da će identičan eksperiment sprovesti i kod svoje kuće... Još se čekaju njihovi rezultati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • DARKO 100%

    8. februar 2020 | 07:59

    To su pogresne motivacije da placas za nesto sto oni moraju da imaju obavezu kad se igraju da posle i sklone za sobom, to se se usadjuje od momemta prvog i uci kad dete pocne da se igra sa igrackama,jer takav vid placanja je apsolutno pogresan tako nauceni nece posle nikad nista raditi a da im se neplati prvo, to su samo problemi koji ce nastati prilikom uzrastanja, dete se od malena uci disciplini ,gde bi za pocetak i roditelj kroz igru ucestovao u tom sredjivanju i tako sredjivanje ucinio zanimljivijem i inspirativnije za decu,svremenom oni bi naucili svoju obavezu da se to jednostavno mora tako raditi ,

  • sremac

    9. februar 2020 | 10:03

    iver ne padacdaleko od klade

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA