≫ 

Bogomoljka proždire glavu stršljena ubice: Surovost prirode koja je oduševila svet

Otrov iz njihove žaoke toliko je jak da može da rastvori ljudsko meso

  • 0
Bogomojka, stršljen ubica Foto: Youtube Printscreen/ Fish News

Jezivi video šokirao je javnost. Snimak bogomoljke koja jede stršljena ubicu, tvrde poznavaoci, preplavila je internet u pravom trenutku, jer stižu izveštaji da se agresivni insekt pojavio u Sjedinjenim Američkim Državama.

Uprkos tome što je video još grozniji od snimka na kojem stršljem ubica okončava život jednog nesrećnog miša, korisnici društvenih mreža neobično su oduševljeni, nesposobni da prestanu sa gledanjem - iznova i iznova - kako bogomoljka jede stršljena.

Opasnost od ovih stršljenova koji napadaju SAD ublažili su američki mediji, prenosi Sputnjik, dok je Ministar poljoprivrede u Vašingtonu upozorio na pretnje „poljoprivredi i poljoprivrednim sistemima“ SAD-a, jer je reč o insektu sposobnom da uništi košnicu "za nekoliko sati".

Poreklom iz šuma Istočne Azije, džinovski stršljenovi ubice mogu da porastu do 5 centimetara u dužinu. Imaju veliku žaoku sa žestokim otrovom koji može da rastvori ljudsko meso.

Pogledajte (izvesnu) borbu na život i smrt i kako predator postaje žrtva.

Video: Priroda je surova i neumoljiva: Mravi proždiru gusenicu koja se koprca u samrtničkom ropcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA