• 0

Razigrani pogrebnici iz Gane postali hit u svetu: Deca igraju kao da su na afričkoj sahrani

Nije više ni "pilići" ni "mama voli bebu" sada deca na ramenima "nose" mrtvačke sanduke a fora se masovno svidela i odraslima

  • 0

U Srbiji pogrebni običaji traju najduže, jer se pokojnik žali i do godinu dana. Iako moderno vreme polako gasi rituale koji su nam pomagali da se izborimo sa gubitkom nije retkost, naročito u selima, čuti kuknjavu i narikanje na sahranama. Tu su daće, hrana na grobu...

I dok se običaji u Srbiji gube u Africi, tačnije u Gani, to nije slučaj. Tamošnja tradicija nalaže da se pokojinik isprati uz ples kako se ne bi povampirio, tamo se peva da bi se prebolelo (i naricanje je forma pevanja), a porodica želi da ispoštuje preminulog i obezbedi mu "kraljevsku" sahranu.

Zato je Bendžamin Ado shvati oda sve može da propadne i nestane samo je smrt siguran posao. Upravo je dao sunarodnicima ono što im treba za njihovu kulturu dostojanstven ispraćaj. Njegovi prijatelji i on nose sanduk sa pokojnikom obučeni u besprekorna odela, uz to sprovode sve rituale žalosti. Šest crnih momaka u crnim odelima sa naočarama za sunce nekoga su zaintrigirali na internetu. Na njihov ples podvukao je tehno ritam i nastao je internet mem.

Bendžamin je preko noći postao viralna senzacija uz koju igraju i mala deca nesvesna da u sanduku koji pogrebnici nose i sa kojim igraju leži pokojnik. A onda je nekome palo na pamet da iz kuće iznese pokrvareni televizor/frižider/vešmašinu upravo na način razigranih pogrebnika.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima