≫ 

Kju Kluks Klovn? Pripadnici klana došli na protest zbog Flojda, odmah su morali da odu

Neočekivano, dve grupe demonstranata, koje su se sporadično "kačile" tokom dana, odjednom su se ujedinile i došle da "kulturno isprate" članove klana sa ulice

  • 0

Rasne tenzije u SAD su na nikad višem nivou od smrti Džordža Flojda, koji je ubijen prilikom brutalnog policijskog hapšenja. Širom države, ali i sveta, već nedeljama se održavaju nasilni protesti, a članovi Kju Kluks Klana su želeli da još malo "zabibere čorbu", ali im to nije pošlo za rukom.

Dok je u gradu Falonu u Nevadi održavan protest dve grupe, jedne koja se poručuje da su biti životi Afroamerikanaca i druge koja poručuje da su bitni životi svih ljudi, odjednom su se niotkuda pojavili članovi KKK sa sve belim kapuljačama na glavama noseći transparente sa porukama podrške Donaldu Trampu.

Tada se dogodilo neočekivano, dve grupe demonstranata, koje su se sporadično "kačile" tokom dana, odjednom su se ujedinile i došle da "kulturno isprate" članove klana sa ulice.

Okupljeni su snimali čitavu scenu, a na snimku koji kruži društvenim mrežama kruže komentari poput: "Ko je poslao ove klovnove?"

- Ovo je bukvalno prvi put da sam video bele supremaciste koji izlaze na bilo koji protest i pokrivaju svoja lica. Ovo bi moglo biti, pa inscenirano - napisao je jedan korisnik Tvitera.

Ubrzo su pridošlice poskidale svoje kapuljače i nakon razgovora sa policijom se mirno udaljili sa protesta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA