Javne kuće u Berlinu počinju s radom, uz jednu veliku promenu: Radnice razočarane, a biće i klijenti

Radnice u bordelima kažu da su frustrirane zbog svega što se događa i da su klijenti navikli na "potpunu uslugu"

  • 2
Bordel, ilustracija Foto: Shutterstock

Vlasti su bordelima u Berlinu dopustile da napokon otvore svoja vrata, zatvorena mesecima zbog pandemije korona virusa, ali seks još nije dobio "zeleno svetlo". Umesto toga klijenti će se morati da se zadovolje erotskim masažama, najmanje do početka septembra.

I nisu zbog toga samo oni frustrirani. Ni dugogodišnja seksualna radnica, 49-godišnja radnica jednog od bordela, nije zbog ovog srećna, piše Jutarnji.

- I ja i moji klijenti više volimo potpunu uslugu - kaže ona.

Seksualne usluge zabranjene su u Berlinu od sredine marta u sklopu napora da se zaustavi širenje koronavirusa.

U julu je nekoliko seksualnih radnica, "naoružanih" lutkama na napumpavanje, protestovalo ispred parlamenta u Berlinu žaleći se da im nametnute restrikcije onemogućavaju da zarađuju za život i da podstiču ponovo razbuktavanje njihovog zanata na crno.

Prostitucija je u Nemačkoj legalna i tamošnjih 40.000 registrovanih seksualnih radnica ima pravo na ugovore o radu i zdravstveno i socijalno osiguranje.

Gubici astronomski

Aurel Johanes Marks, upravnik jedne od javnih kuća, kaže da su mu zbog višemesečnog zatvaranja gubici šestocifreni, a sada mora dodatno da uloži kako bi njegova ustanova ispunila propisane mere.

Natpisi s objašnjenjem pravila svuda su oko recepcije, koja sa svojim kožnim foteljama i  mermernim podom podseća na hotelski lobi.

Svaki gost mora da ispuni obrazac sa svojim podacima i kontaktima. Moraju nositi i maske, "baš kao da su na benzinskoj pumpi ili u dućanu", kaže Marks.

- Većina njih s tim nema nikakvih problema, ali ono što ne funkcioniše dobro je činjenica da mnogi koji dođu u bordel dolaze s očekivanjem da će ovde dobiti seks - dodaje on. A to bi u ponudi ponovo trebalo da bude od 1. septembra, uz stroge higijenske mere.

'Veteranka' s početka priče nije zabrinuta da će pokupiti koronavirus.

- Ako radite ovaj posao 20 godina, onda imate svoje redovne mušterije. Možete da birate koga ćete primiti u sobu - objašnjava radnica.

- Ako vam se neko ne svidi, samo mu pokažete vrata. Nisam uopšte uplašena nego srećna da konačno mogu opet da počnem da radim - zaključuje radnica bordela.

Video: Spasavanje biznisa: Bordel pretvorio u bar na plaži sa specijalnim uslovima zbog korone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA