Građani besne jer krave pasu travu na groblju u Sarajevu: Nadležni kažu da su nemoćni, nije prvi put

U upravi komunalnog preduzeća "Pokop" kažu da su se ovakve situacije događale i ranije, ali da su oni nemoćni

  • 0

Građani Sarajeva i dalje su u šoku nakon što se pre dva dana pojavio snimak na kom se vidi kako krave pasu travu na groblju "Vlakovo". Snimak je izazvao buru u javnosti, a uprava KJKP „Pokop“ uputila je građanima izvinjenje zbog svega što se dogodilo.

- Svesni činjenice koliko su groblja kao večna počivališta porodica osetljiv deo života, a bez namere da tražimo bilo kakvo opravdanje, obaveštavamo građane da je Uprava ovog respektabilnog preduzeća, preduzela sve potrebne mere kako se ovakvi incidenti ne bi događali. Građanima potpuno opravdavamo reakcije i ljutnju, posebno imajući u vidu da je skrnavljenje grobnog mesta i krivično delo - navode u saopštenju.

Međutim, ističu da su nemoćni i da je potreban "adekvatan odgovor nadležnih institucija".

- Problem sa ulaskom krava u gradsko groblje „Vlakovo“ imali smo i ranije. Svaki ovakav slučaj prijavljen je policiji i inspekciji. Zbog čega nadležni nisu uspeli ništa da preduzmo ne znamo, ali, mi, kao kantonalno preduzeće, ne možemo da ulazimo ni u kakav sukob sa neodgovornim vlasnicima. I ovaj najnoviji slučaj prijavljen je policiji koja je izašla na mesto događaja, napravila zapisnik i videćemo šta će se dalje događati. Preduzimamo i preduzimaćemo i dalje sve moguće i dostupne mere, kako se ovako nemile situacije ne bi više ponavljale - naveli su iz preduzeća.

Oni su istakli da čuvari groblja nisu u mogućnosti da budu na svakom mestu u isto vreme, a posebno ne u poslepodnevnim satima, kada rade samo dežurne službe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA