≫ 

Možda ste ih nekad i vi skupljali, a mislite da ne vrede: Ova kutija je prodata za 166.000 evra

Neotvorena kutija sa karticama Pokemona jednom čoveku je donela pravo bogatstvo

  • 2
Novac, evri, budžet Foto: Shutterstock

Neotvorena kutija sa kartama Pokemona iz 1999. godine, prodata je prošle sedmice za rekordnih 166.000 evra. Prethodni rekord od prodaje Pokemon karata postignut je 2019. godine, kada je za jednu kutiju plaćeno 65.630 evra.

Kutija koja je prodata 10. septembra na aukciji i dalje je upakovana u celofan, a u njoj su kartice svih likova iz čuvene japanske video igrice. Zanimljivo je to što je ova kutija pre 21 godinu koštala jedva 50 centi, a sada je nekom donela pravo bogatstvo.

Početna cena za Pikačua i njegove drugare iznosila je oko 75.000 evra, ali se tokom aukcije cena i više nego udvostručila.

Podsetimo, u novembru 2016. godine prodata je najskuplja Pokemon karta na svetu. Ona je vlasniku donela vrtoglavi 54.970 američkih dolara.

"Pikachu Illustrator" koja je u perfektnom stanju prodata je pre četiri godine na Heritage aukciji na Beverli Hilsu, a kartu je dizajnirao Atsuko Nišida, a na njoj se nalazi Pikaču koji drži četkice za slikanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA