≫ 

Čula da će deliti otkaze, pa koleginici stavljala sedative u kafu: Agonija trajala 9 meseci

Žrtva primetila da nešto nije u redu kada se automobilom zakucala u drvo i shvatila da se mnogo bolje oseća otkako je na bolovanju

  • 3
Novka Trklja Novkina čuvena kafa / Foto: YouTube/Printscreen/Dnevnick Portal

Žena iz Italije osuđena je na četiri godine zatvora, pošto je stavljala svojoj koleginici drogu u kafu punih devet meseci kako bi se pobrinula da više nema konkurenciju na poslu.

Mariangela Ćerato (53) počela je da drogira koleginicu 2017. godine kada je čula govorkanja da će krenuti otpuštanja u firmi u Pijemontu u kojoj je radila. Ćerato se tada nameračila na koleginicu koja je imala isti opis poslova kao i ona.

Svakog jutra, kada bi išla po kafu za kolege, u kapućino svoje "suparnice" stavljala bi benzodiazepin u prahu koji je kod nesrećne žene prouzrokovao nesvestice, glavobolje, mučninu, malaksalost, bolove u mišićima...

- Svaki put nakon što bi popila kafu, ona je mnogo sporije radila - rekao je advokat žrtve.

Žrtva je shvatila da nešto nije u redu tek kada je automobilom udarila u drvo na putu ka kući. Kako doktori nisu mogli da pronađu nijedan medicinski razlog za njeno stanje, ona je počela da sumnja da nešto nije u redu sa kafom koju pije na poslu, pošto simptome nije imala kada je bila kod kuće.

Dodatno je postala sumnjičava jer je, kada je donela odluku da prestane da pije kafu na poslu, Ćerato stalno nutkala i insistirala da popije bar jednu šoljicu, jer ne može da joj škodi.

Žrtva je tada prihvatila kafu, ali je presula malo u flašicu i odnela na analizu, koja je pokazala da je u kafi visoka koncentracija benzodiazepina.

Tada je o svemu obavestila policiju koja je uhvatila Ćerato na delu u trenutku dok je stavljala drogu u kafu.

Ona je na suđenju negirala sve što joj se stavlja na teret, a poslodavac je rekao da firma nikad nije imala u planu otpuštanja. Da stvar bude gora, vlasnik je rekao da je u to vreme dodatno zapošljavao ljude.

Video: Za lepa jutra: Nesvakidašnji gost pridružio se jutarnjoj kafi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Mlj1228

    15. oktobar 2020 | 16:06

    I ovoga puta nema kritičara, jer je u pitanju "sveto biće", a da je muškarac već bi odavno bio na stubu srama, kao i svi muškarci!

  • Gramzi - Bagins

    15. oktobar 2020 | 18:22

    Ova lujka ne samo što će dobiti otkaz već može opušteno da računa da je, sa takvim dosijeom, niko više nikada neće zaposliti. Alo, trovala je koleginicu!!

  • Margit

    15. oktobar 2020 | 17:31

    To nisu usamljeni slučajevi, pree par godina citala sam u novinama da je koleginjica svojim kolegama stavljala u kafu tablete za srce, bilo ih dvojica, imali su tegobe i razotkrivena je. Poznajem slucaj jedne doktorice i med. sestre koje su zajedno radile,u sportskom dispanzera u Novom Sadu, drugoj med sestri par jutra stavljale dulkolaks u kafu i kad su primetile da sumnja da nesto nije uredu, i komentarise da joj se samo tu desava, a da je bilo sve uredu prestale su, imale su obraz da kasnije kad je otisla iz tog dispanzera dodju kod nje u posetu. Svega ima nemogu da verujem kakvi su to ljudi. Ali postoji neka valjda Bozja pravda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA