Otkriveno šta se događa kad se kremira pokojnik koji ima silikone: Ovo nikako ne sme u peć

Pogrebnici otkrili šta nikako ne sme da uđe sa pokojnikom u peć

  • 1
Urna, sahrana, kremacija, kremiranje pokojnika Foto: Shutterstock

Jutjub kanal Kejtlin Dauti "Ask A Mortician" (Pitaj pogrebnika) definitivno je jedan od najbizarnijih na toj platformi. Kejtlin Dauti najpoznatija je pogrebnica na Jutjubu, a nakon što je odlučila da podeli tajne svog posla sa znatiželjnima, počeli su da je gledaju milioni.

Kejtlin na svom kanalu ima više od milion pretplatnika koji joj stalno šalju pitanja na koja ona odgovara. Pogrebnica tako govori o sahranama, šminkanju mrtvaca, balsamovanju, kremaciji, i svim drugim temama koje se tiču mrtvih tela. Ljudi su strašno znatiželjni kada su u pitanju smrt i raspadanje ljudskog tela, pa Kejtlin baš ima posla i kada nije u pogrebnom preduzeću u kojem radi.

Pored videa o balsamovanju mrtvih, šminkanju preminulih i uređivanju tela osoba koje su preminule nekom nasilnom smrću i videa o "ikonskim leševima" poput Lenjinovog, najviše je zanimanja probudio video u kojem Kejtlin govori šta se događa sa silikonskim umecima kada se porodica preminule odluči na kremiranje.

Kejltin u videu, koji je pregledan 2,3 miliona puta, kaže da se silikonski implanti ne vade iz tela koje ide u peć te da obično izgore. Međutim, može da se dogodi da nakon sagorevanja silikonskih umetaka na dnu peći ostane zalepljena materija.

Pogrebnici u SAD-u se ne brinu previše oko toga, kaže Kejtlin. Ako je reč o veštačkom kuku, na primer, on se ne vadi iz mrtvog tela nego se pokupi nakon kremacije jer ne izgori, a zatim može da ga preuzme porodica, prenosi Index.hr.

Ipak, to se retko događa i veštački kukovi ili kolena u SAD-u obično završe na recikliranju.

Ipak, neka od stranih tela definitivno ne smeju u peć. Pejsmejker je najopasniji, budući da može da eksplodira tokom kremacije i tako napravi ozbiljne probleme u krematorijumu.

Kejtlin kaže da svoje pokojnike pre kremacije obavezno sama proverava jer zna da se dogodi da porodica lažno tvrdi da pokojnik nema ugrađen pejsmejker.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA