Kakva blamaža američke televizije: Ovakav skandal nije smeo da se dogodi u haosu čekanja rezultata

Američku televiziju zbog ovog gafa "razapinju" na društvenim mrežama

  • 2
Tbilisi u Džordžiji Printscreen Twitter

Iščekivanje rezultata predsedničkih izbora u Americi, pogotovo zbog bitke u ključnoj državi Džordžiji, opteretilo je svetsku populaciju, ali i zadalo brojne muke američkim novinarima. Da li zbog umora ili panike, uspeli su da pomešaju Džordžiju i Gruziju (na engleskom jeziku se identično piše "Georgia" prim. aut.)

ABC News zbunio je mnoge gledaoce kada su u jednom od uključenja iskoristili fotografije biračkog mesta iz Gruzije, bivše Sovjetske Republike, gde su nedavno održani parlamentarni izbori.

Dok se novinarka uključivala iz Atlante, iz režije su pustili fotografiju koja je nastala ispred jednog biračkog mesta 31. oktobra u Tbilisiju.

Čak ni gruzinsko pismo, koje je vidljivo na fotografiji, nije bio znak za uzbunu novinarima i urednicima, već je fotografija čučala u ekranu tik uz glavu novinarke dok je izveštavala o izborima u SAD nekoliko minuta.

Naravno, ovakav gaf odmah je postao predmet podsmeha na društvenim mrežama, gde su hiljade ljudi konstatovali da ovako nešto nije smelo da se dogodi.

Gruzinski mediji kažu da ovo nije prvi put da Amerikanci mešaju svoju i njihovu državu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • FANTOM

    6. novembar 2020 | 14:25

    Nisu pogrešili. Isto je to ili u Gruziji ili Džordžiji. Izbori su izbrori. A šta reći za tri TV stnice koje prekinuše Trampov govor pod izgovorom da mnogo laže i priča gluposti.

  • Uoki

    6. novembar 2020 | 15:52

    Sada znate sta je demokratija na americki nacin...!!! U nemackoj je isto tako...!! Drzni se da kazes nesto sto se ne uklapa u ono sto kazu Angela i vlada nemacke gotov si...!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA