Umalo kobna igra mališana: Progutao 54 magneta, hteo da vidi da li će se spojiti u njegovom stomaku

Kada je shvatio da magneti nisu "izašli na drugu" stranu, uplašen se obratio majci

  • 1
Bolnica, bolesno dete u bolnici, ranjeno, koma Foto-ilustracija: Shutterstock

Dvanaestogodišnji dečak proveo je u operacionoj sali više od šest sati, kako bi mu lekari iz stomaka uklonili više od 50 magneta koje je progutao.

Rajli Morson iz velike Britanije gutao je okrugle magnete jer ga je interesovalo da li oni mogu da se spoje u njegovom stomaku. Kada ih ni nakon četiri dana nije izbacio, preplašen je svojoj majci rekao da je "slučajno progutao dva komada".

Majka ga je odmah odvela u bolnicu gde je ubrzo doživela novi šok, jer je shvatila da u digestivnom traktu njenog sina ima na desetine magneta i da mu je život ugrožen.

Odmah nakon što je urađen rentgenski snimak dečak je odveden u operacionu salu gde su lekari više od šest sati izvlačili kuglice iz njegovog tela. Na kraju su izvukli 54 kuglice, a dete je u bolnici provelo 16 dana.

- Bila sam u šoku. Lekari su prvo mislili da je progutao između 25 i 30 magneta, ali kada su izašli iz operacione sale rekli su mi da su iz stomaka izvukli 54 kuglice - kaže Rajlijeva majka.

On kaže da je njen sin dobar dečak, ali da obožava nauku, te da je rekao da je samo vršio eksperiment i da je hteo da vidi da li će se magneti spojiti u njegovom stomaku.

- Mislio je i da će biti zanimljivo kada magneti "izađu na drugu stranu". On je samo dete... - rekla je majka.

Mediji prenose da mališan boluje od hiperkinetičkog poremećaja (ADHD), stanje za koje je karakterističan vrlo visok stepen motoričke aktivnosti kao manifestacija vrlo visoke aktivnosti uma.

Veruje se da je mališan prvu "turu" magneta progutao 1. januara, a potom je 4. progutao još. Međutim, 5. januara se zabrinuo što magneti ne izlaze, pa je probudio mamu i rekao da je slučajno progutao dve kuglice.

Iako su dečaku magneti izvađeni laparoskopski, nakon operacije je došlo do komplikacija, pa je mališan deset dana neprekidno povraćao. Nije mogao ni da jede, pa su ga hranili na sondu, a morali su da mu stave i kateter.

Iz bolnice je otpušten krajem januara, uz antibiotsku terapiju, a njegova majka koja osim njega ima i ćerkice stare 11 i 4 godine je pobacala sve magnete iz kuće.

- Jedna sestra u bolnici mi je rekla da smo dobro prošli. Nekom detetu koje je isto to uradilo su morali da uklone deo creva - rekla je majka.

Video: Pogledajte kako izgleda crvena zona u čačanskoj bolnici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • DARKO 100%

    8. februar 2021 | 16:13

    Decko je sigurno gledao Stiv Stara ,to je jedini covek koji moze da guta magnete i sve redom ,i da iih izbacuje koji god da zelite redom,prirodni fenomen,tako deco neisprobavajte to ,jedan je Stiv Star

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA