≫ 

Vađenje gljive iz ušnog kanala: Prvo je izgubio sluh, onda je zabolelo, pa počelo da smrdi

Vijetnamac se kupao i ronio u reci ali iz vušiju nije izbacio vodu i baš u toj jednoj kapi je bila spora glive koja je počela da raste

  • 1

Vijetnamski doktor nedavno je bio iznenađen kada je otkrio „pečurke“ koje rastu u uhu čoveka.

Pacijent je došao kod lekara iz Hai Ponga sa teškim bolovima u uvetu, bez sluha i uz smrad koj ise širio. Prilikom pregleda endoskopom, doktor je pronašao gljivicu od 1 centimetar duboko u slušnom kanalu čoveka.

Pacijent se kupao i ronio u reci, ali iz vušiju nije izbacio vodu koja mu je ušla u uši. Doktor smatra da je u toj kapi bila spora glive kojoj je odgovarala tama vlaga i prijatna temperatura unutrašnjosti glave pacijenta. 

Gljivična infekcija uha se razvija kada gljivice rastu u ušnom kanalu osobe. Stanje, tehnički poznato kao otomikoza, može biti uzrokovano raznim vrstama gljivica i prilično je uobičajeno.

Video: Veliku crnu kvrgu na resi gajila 15 godina: Kada joj je doktorka čistila mitiser prizor bio gadan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Reneacobain

    20. decembar 2021 | 23:58

    Izvinjavam se, a je li poceo da prdi , jer obicno je to logicki ako nesto pocne da smrdi onda je to vec posljedica od reakcije koja je usljedila poslje neceg ili nekog sto je pocelo da prdi ? Ups bas sam nekulturna !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA