≫ 

Osmaci dobili zadatak zbog kog se "usijao" internet: Da li biste vi znali da ga rešite?

Od đaka se traži da izračunaju koliko je vremena potrebno da se telo preminule osobe ohladi

  • 1
poruka, hemijska olovka, pismo, ilustracija Foto: Pixabay

Đaci jedne škole u Tobolsku dobili su neobičan domaći zadatak od svog profesora biologije. Kako prenosi lokalni portal 72.ru đaci osmog razreda trebalo je da reše zadatak u kojem se pominju i leševi.

Navodno je otac jednog osmaka na društvenim mrežama postavio fotografiju zadatka, koji je za kratko vreme postao viralan.

U njima se od osmaka traži da izračunaju koliko je vremena potrebno da se telo preminule osobe ohladi.

- U 20 časova otkriveno je telo ubijenog čoveka. Koliko ubica treba da ima alibi, ako je poznato da se telo hladi za 1,5 stepeni Celzijusa na sat? - stoji u zadatku.

Nakon što se podigla velika prašina, direktor škole je rekao da je zadatak osmišljen tako da deca vežbaju i nauku i matematiku i druge svoje druge sposobnosti.

Direktor je rekao da se profesor iz biologije konsultovao sa psihologom pre nego što je deci dao ovaj zadatak, a da je psiholog rekao da takva formulacija zadatka neće imati negativan uticaj na učenike, jer su oni već dovoljno svesni da zna znaju šta je smrt.

- Deluje da su najveći problem sa zadatkom imali zapravo roditelji, jer su đaci bili oduševljeni i većina njih je tačno rešilo zadatak - rekao je direktor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Перагеније

    17. februar 2022 | 15:24

    Ал' је тежак задатак.... То је за 6. разред основне школе...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA