≫ 

Bizarni performans: Branko vozio kovčeg, krst i na krovu nesvakidašnji natpis, sad će platiti kaznu

Branko je vozio kovčeg sa krstom i natpisom "Sudstvo podržava kriminal"

  • 0
Pogrebni automobil, kombi, kovčeg, sahrana Foto: Shutterstock

Branko M. (70) iz Hrvatske, moraće da plati kaznu u iznosu od 717 kuna (oko 11.100 dinara) zbog vređanja i omalovažavanja državnih institucija, stoji u prekršajnoj presudi Opštinskog suda u Bjelovaru, piše Bjelovar.live.

Spomenuti je proglašen krivim jer je na parkingu jednog tržnog centra vređao i omalovažavao državnog službenika, a to je učinio tako što u tovarnom prostoru teretnog automobila marke "Mercedes Benz" sa nemačkim tablicama montirao metalni nosač na koji je zatim postavio metalnu ploču na kojoj je s jedne strane na hrvatskom jeziku, a sa druge strane na nemačkom jeziku ispisao natpis: ”Sudstvo podržava kriminal. HR povratnici moraju platiti pravdu ili je život ugrožen!”.

Vozio i kovčeg sa krstom

U teretni prostor je postavio i drveni kovčeg na koji je stavio drveni krst. Sud mu je presudom sve nabrojene predmete trajno oduzeo.

Kako stoji u presudi, policija je dobila dojavu o događaju zbog čega je patrola izašla na teren. Vozilo su zatekli na parkingu, a vlasnik je naknadno došao iz tržnog centra.

Inače, čovek je optužen i osuđen po čl 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira koji je propisao da onaj ko vređa i omalovažava državne organe, odnosno službenike u vezi njihove dužnosti, biće kažnjen novčanom kaznom do 800 kuna ili kaznom zatvora do 30 dana. Kako je pojasnio na sudu, na to se odlučio jer je revoltiran dugotrajnošću sudskih postupaka u koje je uključen.

Video: Hit: Evo kako pogrebnici slave Grobarijadu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA