≫ 

Pipkao stjuardese tokom leta, pa ga zalepili za sedište: Na kraju stigla i presuda

Maksvel Beri (23) kojeg su članovi posade prikovali za sedište selotejpom zbog uznemiravanja stjuardesa, osuđen je i na godinu dana nadzora nakon puštanja iz zatvora

  • 0
Maxwell Berry Foto-montaža: Miami-Dade County Corrections, Profimedia, Pixabay

Muškarac iz Ohaja, koji je prošle godine morao da bude zalepljen za svoje sedište u avionu nakon što je pipao i napadao stjuardese tokom leta od Filadelfije do Majamija, osuđen je na 60 dana zatvora.

Maksvela Berija (23) okružni sudija takođe je osudio i na godinu dana uslovno nakon što bude pušten iz zatvora.

Beriju je naređeno da se prijavi u zatvor do 1. avgusta, što će biti godinu dana nakon što je pritvoren na međunarodnom aerodromu u Majamiju posle incidenta. Njega su prijavili putnici zbog eskalirajućeg "vazdušnog besa“.  Beri iz Norvoka u Ohaju izjasnio se krivim po tri tačke za napad i suočio se sa kaznom do 18 meseci zatvora.

Incident je snimljen mobilnim telefonima, a snimci su postali viralni, skrećući pažnju na rizike sa kojima se suočavaju stjuardese zbog sve većeg broja neposlušnih putnika tokom pandemije kovida-19.

Beri je pio alkohol i otišao u toalet nakon što je prosuo piće na sebe. Izašao je iz toaleta bez košulje, a stjuardesa mu je pomogla da izvadi čistu iz svoje torbe, navodi se u policijskom izveštaju.

Nakon što je nekoliko minuta hodao po kabini, Beri je opipao grudi više stjuardesa, a zatim udario jednog stjuarta u lice, navodi se u policijskom izveštaju. Putnici su pomogli da se Beri obuzda, tako što su ga savladali lepljivom trakom, nakon čega je do kraja leta ostao zalepljen za svoje sedište.

U saopštenju poslatom e-poštom, Berijev advokat Džejson Krejs rekao je da je incident predstavlja "odstupanje" u životu njegovog klijenta.

U razgovoru za Gardijan, Sara Nelson, predsednica nacionalnog sindikata stjuardesa i 25-godišnja stjuardesa, ističe da se ovakve situacije dešavaju svaki dan. U septembru, Nelson je tražila da Federalna uprava za vazduhoplovstvo i Ministarstvo pravde uvedu politiku „nulte tolerancije“ prema putnicima koji zlostavljaju osoblje aviona i da pokrenu krivično gonjenje.

Anketa sindikata prošlog jula otkrila je da skoro jedna od pet stjuardesa kaže da je ove godine bila podvrgnuta „fizičkom incidentu“ sa putnikom. Prošlog avgusta, FAA je zatražila od aerodroma da pažljivije prate prodaju alkohola, posebno u šoljama za poneti.

Video: Muškarac pokušao da se ukrca u avion potpuno go

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA