≫ 

Hrvaticu prevario "vojnik iz Sirije" za 2.000 €: Obećao joj milion ako mu uplati novac, pa nestao bez traga

S obzirom na to da se policiji često javljaju žrtve ovakvih tzv. romantičnih prevara, oni ponovo upozoravaju građane, posebno žene, da budu oprezne pri komunikaciji na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje

  • 5
Fejsbuk, Facebook, devojka, zena, nasilje nad zenama, uplakana, drustvene mreze, kompjuter, racunar, neuspeh, posao, mobing, place Foto: Pixabay

Naivni i usamljeni ljudi lak su plen predatora koji vrebaju na društvenim mrežama. Iako policija na ovakve slučajeve često upozorava, uvek se nađe neko ko nasedne na takozvane romantične prevare.

Jedan takav incident nedavno je riječkoj policiji prijavila jedna 59-godišnja Hrvatica. Nju je njepoznati muškarac oštetio za 15.000 kuna (oko 2.000 evra). On je kontaktirao preko društvenih mreža i predstavio joj se kao vojnik iz Sirije.

On je očigledno bio vrlo slatkorečiv, pa je uspeo da je uveri da mu uplati novac iako ga ne poznaje.

- Poslaću ti paket. Stićiće u Zagreb. U njemu će biti novac u vrednosti od milion dolara - rekao joj je nepoznati "vojnik".

Ona mu je poverovala, pa mu je u dva navrata uplatila novac pre nego što je uopšte pomislila da je reč o prevari, pa je kada je šteta već učinjena sve prijavila policiji.

S obzirom na to da se policiji često javljaju žrtve ovakvih tzv. romantičnih prevara, oni ponovo upozoravaju građane, posebno žene, da budu oprezne pri komunikaciji na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje.

- Prevaranti tragaju za žrtvama kako bi ostvarili imovinsku korist i služe se raznim načinima obmane, pružaju lažnu pažnju i slično. Počinitelji takozvanih romantičnih prevara komuniciraju sa žrtvama i iskazuju snažne emocije prema žrtvi. Nakon što zadobiju njeno poverenje traže novac, poklone ili podatke o bankovnim karticama. Takođe mogu da traže i da im žrtva pošalje fotografije ili videe. Podsećamo građane da ne stupaju u komunikaciju sa osobama na društvenim mrežama za koje nisu u mogućnosti da provere identitet, a posebno da ne veruju ovakvim ili sličnim ponudama putem društvenih mreža - upozorila je policija.

Video: Još jedan snimak stravičnog nasilja u Splitu: Muškarac brutalno pretukao devojku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Гаргамел

    12. maj 2022 | 14:57

    Није је интересовало одакле милион долара једном војнику чија је држава у ратном стању већ десет година .

  • Sneki

    12. maj 2022 | 15:20

    Koja lujka od žene.

  • Danijel

    12. maj 2022 | 16:34

    Malo joj je uzeo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA