≫ 

Najjači pokušaj krađe u Hrvatskoj: Lopova spasavali vatrogasci, krao lance sa dizalice, pa nije mogao da siđe

Smotani lopov ostao je da visi na kranu, na visini od 30 metara, i nije mogao da se spusti pa su po njega došli vatrogasci

  • 4
Lopov, dizalica, Slavonija

Foto: DVD Oriovac

Jedan muškarac u Slavoniji našao se u nebranom grožđu, nakon što se "zaglavio" prilikom pljačke. Neobičan pokušaj krađe dogodio se u mestu Radovanje u blizini Oriovca.

Kako su naveli iz policije, u petak oko 18 sati policajci su utvrdili da se jedan 30-godišnjak popeo na građevinsku dizalicu za visinsku gradnju na prostoru napuštenog gradilišta s koje je skinuo više metalnih lanaca za podizanje tereta sa namerom da ih ukrade.

Međutim, nesuđeni lopov ostao je da visi na kranu, na visini od 30 metara, i nije mogao da se spusti pa su po njega došli vatrogasci, koji su objavili i niz fotografija svoje intervencije.

- U popodnevnim satima u 18:44 na direktan poziv zameniku zapovednika dobili smo dojavu o osobi koja se nalazi na zapuštenom građevinskom kranu u mestu Radovanje - objavili su iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Oriovac navodeći da je na intervenciju bilo pozvano šest članova operative koji su četiri minuta nakon poziva izašli sa dva vozila, a na mesto događaja stigli su već u 18:51.

- Dolaskom na mesto intervencije i dolaskom do zapuštenog zemljišta i građevinskog krana stupamo u kontakt sa osobom. Razgovaramo i uvidom u celokupnu situaciju, zbog nedostatka alpinističke opreme preko županijskog zapovednika tražimo pomoć od Javne vatrogasne službe Grada Slavonskog Broda. Kolege iz JVP (3 člana) su brzo stigli na mesto intervencije i zajedničkim snagama smo krenuli u spasavanje. Jedan član JVP Slavonski Brod opremljen alpinističkom opremom je preko krana izvršio spuštanje do unesrećenog dok smo mi postavili vazdušni jastuk ispod krana za svaki slučaj.

- Intervencija je uspešno završena spuštanjem osobe s krana koja je predata Hitnoj medicinskoj pomoći na pregled -naveli su iz DVD-a Oriovac zahvaljujući svojim kolegama iz JVP Slavonski Brod na pomoći u složenoj intervenciji koja je okončana u 20:20 sati.

Iz policije su dodatno saopštili da će lanci koje je 30-godišnjak skinuo biti predati vlasniku, zajedno s podacima počinitelja za slučaj da vlasnik poželi da pokrene privatnu tužbu protiv njega.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA