≫ 

Telo majmuna u panciru nađeno tokom obračuna bande i policije, tigar lutao ulicom: Bizarni prizori iz Meksika

Veruje se da je bio u vlasništvu muškarca koji je ubijen u pucnjavi

  • 1
Policija, Meksiko, granica Foto: Tanjug/AP

Mali majmun u panciru pronađen je mrtav nakon krvavog obračuna bandi u Meksiku, zajedno sa telima 11 gangstera, preneli su izveštaji.

Majmun je navodno bio ljubimac mladića u 20-im godinama, za kojeg se veruje da je deo zloglasnog meksičkog kartela La Familia Mičoakana, prenosi The Mexico Daily Post.

Njegov vlasnik je takođe pronađen mrtav sa nekoliko rana od metaka, a majmun je ležao na grudima nakon pucnjave između kriminalne grupe i vlasti u gradu Teskaltitlan u Meksiko Sitiju u utorak.

Fotografije koje kruže društvenim mrežama prikazuju malog majmuna kako leži obučen u pancir, kamuflažnu jaknu i pelene.

Meksičke vlasti potvrdile su autentičnost fotografije ali nisu sigurne da li je majmun umro tokom pucnjave, prenosi AP.

- Primat je ubijen na licu mesta, a sumnja se da ga je posedovao kriminalac koji je takođe ubijen - reklo je tužilaštvo u saopštenju.

Dodaje se da će veterinar obaviti autopsiju, a da će vlasti razmotriti da li će protiv preživelih osumnjičenih podneti optužbe za trgovinu životinja.


Prema pisanju The Mexico Daily Post, 10 muškaraca je ubijeno tokom pucnjave u utorak, a jedan je preminuo u bolnici.

Vlasti su zaplenile razno oružje i vozila, a nekoliko osumnjičenih je pritvoreno.

Među uhapšenima je i maloletnik (15).

Incident je bacio svetlo na fiksaciju kriminalaca egzotičnim životinjama u Meksiku.

Istog dana na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se vidi kako bengalski tigar luta ulicama u zapadnom Meksiku.

Tigru prilazi muškarac, stavlja mu omču oko vrata i odvodi ga. Tigru su uklonjene kandže i očnjaci, rekle su vlasti, prenosi AP.

Bezbednosni analitičar David Sauseco rekao je za AP da meksički trgovci drogom često drže egzotične životinje kao simbol statusa i moći.

- Meksički trgovci drogom prepisali su od kartela Medelina običaj nabavke egzotičnih životinja i osnivanja privatnih zooloških vrtova. Prema kodeksu aristokratije trgovine drogom, posedovanje privatnog zoološkog vrta bio je preduslov da biste bili deo kruga velikih trgovaca drogom - rekao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Перагеније

    20. jun 2022 | 21:33

    Ех, тешко да се ради о "банди". Тамо све банде имају своје ВОЈСКЕ - то је прави РАТ (неописиво корумпиране) полиције са њима.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA