Vreme čitanja: oko 1 min.

Žena ugledala parazita kako se migolji u mesu: "Videli smo ga kad smo skoro sve pojeli"

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Gledali smo i videli da se nešto migolji unutra. Najgore je što smo to primetili tek pred kraj obroka", napisala je žena u postu

  • 2

Snimak parazitskog crva, koji se migolji u mesu kupljenom u prodavnici, postao je viralan na Internetu.

Proizvod je kupljen u jednoj prodavnici u Singapuru, a Džejis Tan kaže da je htela svom suprugu da pripremi ukusan obrok, kada su, nakon što su već dobrano pojedli, uočili da se nešto "kreće u tanjiru".

"Gledali smo i videli da se nešto migolji unutra. Najgore je što smo to primetili tek pred kraj obroka", napisala je Tan u svom Fejsbuk postu 8. februara.

Džejis i njen suprug su jeli sašimi, japanski specijalitet koji se pravi od sveže i sirove ribe, najčešće iseckane na tanke komadiće.

Na snimcima koje je postavila na mrežama vidi se kako nešto slično crvu probija svoj put kroz komadiće ribe.

Iz prodavnice Don Don Donki, gde je sporni proizvod kupljen, saopštili su da riba često ima parazite i istakli da njihova kompanija vodi računa o bezbednosti hrane koju prodaje.

"U Don Don Donki sprovodi se pravilno upravljanje hladnim lancem i vizuelne provere se sprovode tokom procesa rukovanja – od nabavke i prijema proizvoda, do pripreme skladištenja i izlaganja. Iako smo dali sve od sebe da uklonimo parazite, možda nećemo moći da ih u potpunosti uklonimo ako su duboko usađeni u meso", naveli su iz ove kompanije.

Mediji pišu da je parazit koji je pronađen u mesu bio crv anisakis, koji može da izazove mučninu, povraćanje, bolove u trbuhu i brojne druge simptome.


Iz Don Don Donkija su naveli da takvi paraziti mogu da se nađu u sardinama i lignjama.

Singapurska agencija za hranu (SFA) upozorila je javnost na rizike u vezi sa konzumiranjem sirove ribe.

"Sirova riba spremna za jelo (RTE) smatra se visokorizičnom hranom jer ne prolazi kroz proces kuvanja. Pored mikrobiološke kontaminacije, konzumacija sirove ribe takođe nosi rizik od zaraze parazitskim bolestima", naveli su iz agencije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA