Vreme čitanja: oko 1 min.

Rođena "pauk" koza sa osam nogu: Jare nazvano Maja i vlasnici ga smatraju čudom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Priroda i genetika očigledno umeju da se "poigraju" sa sudbinom i izglednom. Neki se zgroze dok je drugi vide kao pozitivno čudo

  • 1

Na Filipinima je rođena "pauk" koza sa osam nogu. Jare, koje su njeni začuđeni vlasnici nazvali Maja, rođeno je drugo u leglu od dvoje izjavili su lokalni farmeri u provinciji Bohol.

Izgledalo je normalno osim četiri dodatna uda koja mu vise sa grudi. Osim Majinih deformisanih delova tela, vlasnica Mera Boko rekla je da je jare zdravo i da nije imalo druge očigledne bolesti.

Na snimku od ponedeljka, 27. marta, vidi se Maja u svom ograđenom prostoru. Njeni vlasnici su rekli da je jaka i zdrava i da je nisu vodili kod veterinara.

„Maja voli da se igra sa svojim bratom i sestrom i drugim životinjama. Ostaju kod majke i pustimo ih da trče po polju. Maja je jaka. Zdrava je i nismo je vodili veterinaru. Mislim da će biti dobro."

Mera je dodala da će Maju držati kao kućnog ljubimca i pustiti majku kozu, kao i braću i sestre da ostanu na farmi. "Maja je naša amajlija. Ovo je prvi put da vidimo stvorenje poput nje, tako da verujem da je veoma posebna i jedinstvena" - dodala je Mera.

Veruje se da Maja ima stanje koje se zove dipigus. To je težak urođeni deformitet gde se osovina tela račva levo i desno duž trupa sa dupliranim zadnjim krajem (karlica i noge).

Kako izgleda ovo neobično jare ali i kako uživa na farmi sa ostalim životinjama, pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Rodilo se jare sa ušima dugim skoro pola metra: Zove se Simba a podseća na Damba


(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA