Vreme čitanja: oko 1 min.

U zdravstvenoj agenciji pronašli sobu prepunu ljudskih ostataka: "Neka tečnost je curila na hodnik"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Plastična kesa s nepoznatim materijalom takođe je pronađena u delu frižidera za zamrzavanje.

  • 1
Kanta za otpad

Foto: Shutterstock

U sklopu kancelarijskih prostorija zdravstvene agencije u Melburnu, radnici su, na svoje veliko zaprepašćenje, naišli na sobu punu kostiju koje su pripadale raznim neidentifikovanim ljudima, piše "Gardijan".

Prvo je jedna medicinska sestra primetila tekućinu koja je iz napuštene prostorije u upravnoj zgradi "Eastern Healtha" curila u hodnik.

Ušla je u sobu i pronašla delove kostiju i tkiva u kanisterima i kantama za otpad i prijavila incident službenicima za prevenciju i kontrolu infekcija s medicinskog fakulteta Univerziteta Monaš, rekla je asistentkinja mrtvozornika, Lorin Bedgud.

Dva dana kasnije, hirurg za uho, grlo i nos ušao je u sobu i pronašao u hladnjaku narandžastu kantu s ljudskim kostima koje su bile sačuvane u formaldehidu.

"Soba s kostima", koja je pronađena sprat ispod izvršnih kancelarija "Eastern Healtha", prijavljena je policiji 27. februara.

"Kad su došli u prostoriju s kostima, otkrili su da je mesto događaja očišćeno, a ostaci stavljeni u žute kante za opasni otpad", rekla je Bedgud. "Plastična kesa s nepoznatim materijalom takođe je pronađena u delu frižidera za zamrzavanje.‘

Ostaci su fotografisani i poslati na forenzičko veštačenje.

Iz agencije "Eastern Health" kažu da su ostaci spremljeni kako bi ih proučavali studenti medicine.

Međutim, ne postoje nikakvi dokumenti koji bi dokazali da je prostorija zaista korišćena za učenje ili podučavanje anatomije, kao ni zapisi o poreklu ljudskih ostataka.

"Eastern Health" navodi da je kupio ostatke od Univerziteta u Melburnu 2014., ali je fakultet odgovorilo da o tome nema nikakvih podataka, rekla je Bedgudova.

(Telegraf.rs)

Video: Delovi rasuti svuda, vagoni uništeni: Stravičan snimak izbliza nakon stravičnog sudara vozova

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA