Vreme čitanja: oko 1 min.

Kao u "Top Listi Nadrealista": Rusi menjaju pol kako bi izbegli regrutaciju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Usluga košta od 30.000 do 60.000 rubalja (od 40.000 do 80.000 dinara). Rezultat je potvrda koju priznaju sva tela, uključujući i matične knjige

  • 1

Ruski zakonodavci odlučili su da se upuste u borbu protiv sve češćih slučajeva mladića koji dokazuju da su promenili pol kako bi izbegli regrutaciju, prenosi "Avaz" pozivajući se na list "Kommersant".

Donji dom ruskog parlamenta, Državna duma, će u bliskoj budućnosti raspravljati o zabrani promene pola bez operacije, izjavila je novinama zastupnica Nina Ostaninova, šefica parlamentarnog odbora za pitanja porodice, žena i dece. Predlagač izmena je Ministarstvo pravosuđa.

"Čini se da su mnogi od onih koji nisu uspeli da pobegnu u Gruziju i Kazahstan požurili u privatne klinike po potvrdu promene pola. Ovo nije rupa u zakonu, ovo je rupa u obrazovanju cele generacije", rekla je Ostaninova.

Vjačeslav Volodin, predsednik Državne dume, takođe jasno podržava promenu zakonodavstva.

"Tokom prošlog razdoblja zabeležili smo 2.700 novih odluka o promeni pola. Takve odluke mogu se doneti u privatnim klinikama. Čovek se ujutro probudi i zaključi da više nije muškarac, već žena", rekao je Volodin u parlamentu.

Prema Volodinu, usluga košta od 30.000 do 60.000 rubalja (od 40.000 do 80.000 dinara). Rezultat je potvrda koju priznaju sva tela, uključujući i matične knjige, te osobe mogu sklopiti brak ili podneti zahtev za usvajanje, dodao je on.

Zastupnici žele da raspravljaju o zabrani već na sastanku 15. maja, rekao je novinama drugi neimenovani izvor. Prolećne regrutacije provode se u mnogim mestima u Rusiji.

"Zbog specijalne operacije mnogi su se mladići obratili privatnim klinikama za promenu pola kako bi izbegli regrutaciju", rekao je Volodin za "Kommersant".

Ministar pravosuđa Konstantin Čujčenko prvi je ukazao na slučajeve "fiktivne" promene pola. Zakonske izmene trebalo bi da se odraze na Zakon o osnovama zdravstvene zaštite građana Ruske Federacije.

Ova situacija podseća na čuveni skeč iz legendarnog serijala "Top Lista Nadrealista", u kom stanari jedne zgrade na sve načine pokušavaju da izbegnu poziv u vojsku, pa čak i promenom pola.

Podsetite se čuvenog skeča:

(Telegraf.rs)

Video: Misteriozni bljesak pojavio se na nebu iznad Kijeva

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Hogar

    4. maj 2023 | 06:05

    CEO SVET JE ZAHVATILO NEKO.LUDILO......ZNAK DA SE VRATIMO STARIM VREDNOSTIMA INACE NAM JE KRAJ BLIZU....ZAPADNE VREDNOSTI UNISTAVAJU PORODICE I CITAVA DRUSTVA SRBIJA POD HITNO DA SE VRATI NA STARI PUT ILI CEMO NESTATI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA