Vreme čitanja: oko 1 min.

Jutjuber namerno srušio avion zbog više pregleda, preti mu 20 godina robije

Vreme čitanja: oko 1 min.

U izveštaju tužilaštva se navodi da Trevor od početka nije imao nameru da sleti na odredište, već je planirao da se katapultira iz aviona i snima sebe kako leti padobranom dok njegov avion hrli ka zemlji

  • 0
63. Padobranska brigada, Vojska Srbije Ilustracija Foto: Nikola Anđić

Jutjuber Trevor Džejkob (29) suočava se sa kaznom od 20 godina zatvora, a zbog priznanja da je ometao federalnu istragu, nakon što je očistio mesto zločina pošto je namerno srušio avion da bi imao više pregleda na društvenoj mreži.

Trevor je video pada aviona postavio na svoj Youtube u decembru 2021. godine, implicirajući da je u pitanju nesreća. Do sada taj video beleži više od tri miliona pregleda.

U sporazumu o priznanju krivice, Trevor je rekao da je video nastao kao deo ugovora o sponzorstvu.

Jutjuber, koji je pilot i skajdajver pristao je da prizna krivicu po jednoj od tačaka optužnice, odnosno za uništavanje i prikrivanje dokaza, sa ciljem da se ometa federalna istraga, navodi se u saopštenju američkog tužilaštva, prenosi BBC.

Trevor je sam u novembru 2021. godine krenuo iz Santa Barbare avionom u kojem su bile postavljene kamere. Osim kamera, Trevor je imao padroban i selfi-stik.

U izveštaju tužilaštva se navodi da Trevor od početka nije imao nameru da sleti na odredište, već je planirao da se katapultira iz aviona i snima sebe kako leti padobranom dok njegov avion hrli ka zemlji.

Letelica se srušila u šumi 35 minuta nakon poletanja. On je otišao do mesta gde je avion pao i uzeo snimke sa kamera.

Pojedini korisnici Jutjuba bili su skeptični po pitanju ovog snimka jer je Trevor po poletanju već imao padobran, a nijednog trenutka nije pokušao da spusti letelicu.

Trevor je prijavio pad aviona nadležnima, koji su rekli da je on odgovoran da očuva olupinu letelice. Trevor je navodno tvrdio da ne zna lokaciju gde je avion pao.

Međutim, on se na mesto pada vratio helikopterom i uklonio olupinu, koju je kasnije uništio.

Njemu je prošle godine oduzeta pilotska dozvola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA