Vreme čitanja: oko 2 min.

Kinez šokirao lekare: Živom jeguljom lečio zatvor po "narodnom receptu", stavio je "tamo gde sunce ne sija"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jegulja je još bila živa kada je uklonjena tokom operacije.

  • 0
Jegulja Foto: accidentaldong.blogspot.com/Nicole

Čovek iz grada Šinghui, u istočnoj kineskoj provinciji Đangsu, ubacio je 20. jula u svoj rektum 20 centimetara dugu jegulju u nadi da će ublažiti opstipaciju, odnosno zatvor, ali je umesto toga skoro izgubio život nakon što je jegulja ušla u njegov stomak, javlja "Global Times".

Ono što je čoveka motivisalo na to je "narodni lek" koji kaže da jegulja može pomoći pri pražnjenju creva. Ali umesto da izleči zatvor, jegulja je otišla iz čovekovog rektuma do debelog creva i ugrizla ga, ulazeći u stomak.

Konačno je otišao u bolnicu nakon što je izdržao bol prvog dana jer je bio "previše stidljiv da ode kod doktora". Lekar koji ga je operisao rekao je da je mogao da izgubi život jer bakterije u debelom crevu mogu da izazovu hemolizu kada dospeju u njegovu trbušnu duplju.

Jegulja je još bila živa kada je uklonjena tokom operacije.

Čovek nije jedina žrtva "narodnog leka" koji kaže da ubacivanje jegulje u rektum može da izleči zatvor. Pedesetogodišnji muškarac u južnokineskoj provinciji Guangdong uradio je istu stvar sa jeguljom dugom 40 centimetara u junu 2020. U njegovom stomaku je 2. juna 2020. pronađen afrički šaran, a muškarac je tvrdio da mu je riba "skliznula" u rektum kada je slučajno seo na nju.

"Pošto je insertovao ribu u sebe, šanse da će umreti bez operacije bile su veoma velike ", rekao je doktor koji je operisao muškarca, dodajući da je čovek "ubacio ribu u svoj rektum, što je dovelo do perforacije".

“Because he had inserted a live eel into himself, the chances of him dying were quite high had he not had surgery in time," his doctor said, according to The Mirror, adding "he inserted it up his anus into his rectum. I suspect it was then that the perforation in his debelog creva", dodaje iflscience.com.

U tom slučaju riba nije preživela lekarsku intervenciju.

(Telegraf.rs)

Video: Bizaran požar u spa centru: Htela da zagreje prostoriju, pa sržila goste

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA