Vreme čitanja: oko 2 min.

Otac i stric bi ostali bez teksta: Potomak čuvenih političara hoće u Belu kuću, a "razgovara s mrtvima"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Poznat je i kao teoretičar zavere i antivakser, a pride veruje da mu je CIA ubila oca i strica.

  • 0
Robert F. Kennedy Jr. Robert F. Kenedi Džunior Foto: UPI / Alamy / Alamy / Profimedia

Robert Kenedi Mlađi, teoretičar zavere i antivakser koji izaziva Džoa Bajdena za demokratsku predsedničku nominaciju, rekao je intervjueru da je imao "razgovore sa mrtvima" svakog dana.

Kenedijev stric, Džon F. Kenedi, 35. predsednik SAD, ubijen je u Dalasu 1963. Njegov otac, Robert F. Kenedi, američki državni tužilac i senator Njujorka, ubijen je u Los Anđelesu pet godina kasnije.

U intervjuu za "Free Press", Kenedija su pitali kako misli da bi se njegov otac i stric uhvatiti u koštac s izazovima sa kojima se Amerika danas suočava, prenosi "The Guardian".

"Meditiram svaki dan", rekao je Kenedi. "To je vrsta prirode mojih meditacija. Imam mnogo razgovora sa mrtvima."

"U nastavku teksta", navodi Free Press, Kenedi je pojasnio: "One su jednosmerne molitve za snagu i mudrost. Ne dobijam strateške savete od mrtvih."

"Free Press" je saopštio da je njihovog novinara u Kenedijevoj kući u Los Anđelesu dočekao čuvar "sa slušalicom i ugovorom o tajnosti podataka". Nakon što je odbio da potpiše dokument, Kenedi je "izašao, slegnuo ramenima i uveo ga unutra".

Opisujući Kenedijevu pozlaćenu, ali tragičnu porodičnu priču, "Free Press" je primetio da on misli da mu je oca verovatno ubila CIA, a definitivno njegovog strica.

Sajt takođe detaljno opisuje Kenedijevu transformaciju od aktiviste za zaštitu životne sredine u skeptika vakcina i teoretičara zavere, što je proces ubrzan pandemijom kovida.

Kenedijeva sestra, borac za ljudska prava Keri Kenedi, rekla je: "Volim Bobija. Mislim da je potpuno pogrešio u vezi sa kovid vakcinama i veoma je opasan."

Prošle godine, Kenedi je otišao toliko daleko da je uporedio SAD pod izolacijom sa Nemačkom pod nacistima, rekavši na mitingu u Vašingtonu: "Čak i u Hitlerovoj Nemačkoj, mogli ste da pređete Alpe do Švajcarske. Mogao bi se sakriti na tavanu kao što je to uradila Ana Frank."

Ove primedbe su zaslužile prekor Memorijala u Aušvicu, koji je optužio Kenedija da "koristi tragediju ljudi koji su patili, bili ponižavani, mučeni i ubijeni... uključujući decu poput Ane Frank".

Kenedi se izvinio. Njegova supruga Šeril Hajns javno je odbacila njegove primedbe, ali sada podržava njegovu kandidaturu za Belu kuću.

Kenedi (69) jedan je od dvojice donkihotovskih demokrata koji se bore protiv Bajdena (80), za kojeg se očekuje da će biti nominovan za drugi mandat u Beloj kući.

Druga, autorka samopomoći Marijana Vilijamson (70), pogođena je tvrdnjama o maltretiranju i izveštajima o ostavkama iz kampanje.

Kenedi je rekao za "Free Press" da se delimično kandidovao kako bi povratio stranku za koju je rekao da je postala "ratna stranka... stranka neokonzervativaca. Postala je stranka Volstrita i stranka cenzure, što je, mislim, suprotno liberalnim vrednostima."

"Uvek mi se sviđao Džo Bajden", rekao je i dodao da je predsednik "funkcija sistema u koji sve veća većina Amerikanaca ne veruje".

Citirajući velikog demokratskog predsednika Frenklina D. Ruzvelta, Kenedi je dodao: "Mi bi trebalo da budemo stranka koja govori ljudima da je jedino čega treba da se plaše samog straha."

U nedavnoj anketi CNN-a među demokratskim i demokratski orijentisanim glasačima, Kenedi je dobio 20 odsto podrške.

(Telegraf.rs)

Video: Bizarno ili?! Mladić od buba pravi čuda!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA