Vreme čitanja: oko 1 min.

Samo bolestan um može ovo da uradi: Deca uočila ajkulu u vodi, krenula panika, onda otkrili istinu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bilo mi je zabavno, svi su o tome pričali. Hteo sam samo da svi shvate da nema čega da se plašite na moru, napisao je nesavesni šaljivdžija

  • 0
Ajkula, peraje ajkule, peraje, more Rhys Leonard / Panthermedia / Profimedia

Ove godine iz letovališta širom sveta stizale su vesti o ajkulama. Kupači su ih nekoliko puta uočili nedaleko od same obale, a sve je potresla tragedija koja se prošlog meseca dogodila u Egiptu, kada je mladić stradao u napadu ove morske nemani.

Kao da ove vesti nisu bile dovoljno traumatične, neko je bio "dovoljno pametan da se našali sa kupačima", pa je u vodu postavio lažno peraje, za koje su mnogi pomislili da pripada velikoj beloj ajkuli.

Neki šaljivdžija dao je sve od sebe da nedaleko od poznate plaže u Britaniji postavi lažno peraje, koje je toliko dobro napravljeno, da izgleda kao pravo.

Nepoznata osoba iskoristila je i izolacionu penu i napravila repliku peraja "velike bele", koristeći sivi sprej da napravi senke da izgleda autentično.

Peraje je potom pričvrstio na drveni krst, na koji je vezao teg, kako bi ono neprestano plutalo. Lažno peraje je potom bacio na oko 300 metara od obale i ostavio ga tamo.

Peraje su uočila deca koja su sa svojim nastavnikom došla na ekskurziju. U trenutku dok su plovili brodom, ukazali su na ajkulu u vodi. Međutim, kako se kapetan približio, uočeno je da se peraje jedva pomera. Odmah su shvatili da je u pitanju lažno peraje i izvukli ga iz vode.

Nije prošlo mnogo, a nepoznata osoba oglasila se na Fejsbuku i rekla da je htela da se našali.

"Bilo mi je zabavno, svi su o tome pričali. Hteo sam samo da svi shvate da nema čega da se plašite na moru. Ova "ajkula" je korišćena za lični video, i nisam verovao da će neko primetiti", napisao je šaljivdžija.

Mnogi su besni na "anonimusa", s obzirom na to da je ajkula dva dana pre toga napala dete nedaleko od obala Njujorka.

Ovakve pošalice ne samo da izazivaju strah kod građanstva, već imaju i direktan finansijski udar na turizam.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA