Vreme čitanja: oko 2 min.

Trans model piše istoriju pobedom na izboru za Mis Holandije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Riki Valeri Kole je prva transrodna manekenka koja je krunisana za mis Holandije

  • 5
Rikkie Valerie Kolle Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Riki Valeri Kole ušla je u istoriju takmičenja lepote. Manekenka je krunisana za Mis Holandije 2023, što je čini prvom trans ženom koja je počastvovana tom titulom.

Kole je 22-godišnja stanovnica Brede, grada na obali reke, jednako udaljenog između Roterdama i Antverpena. Ona je holandskog i autohtonog Molukanskog porekla.

Kole će predstavljati Holandiju na 72. spektaklu za mis univerzuma 2024. u El Salvadoru, koji će se verovatno održati početkom sledeće godine.

Nova mis univerzuma Holandije ušla je u istoriju pošto je postala prva transrodna žena koja je osvojila nacionalnu titulu. Ona je takođe tek druga transrodna osoba koja je učestvovala na prestižnom izboru za mis. Pre nje bila je Angela Ponce iz Španije, koja je ušla u istoriju 2018.

Rikkie Valerie Kolle Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kole ima za cilj da posveti svoju karijeru pružanju podrške pojedincima koji su se suočili sa odbacivanjem svojih porodica tokom svog puta u tranziciji.

Holandsko-molukanska kraljica lepote rekla je da zamišlja svet u kome ničiji put ka autentičnosti nije sputan i odlučna je da se bori za samoizražavanje, kako prenosi Times Nov.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели Miss Nederland Organisatie (@missnederland)

Ona je naglasila i svoje uverenje u važnost da ostane verna sebi. Namerava da iskoristi svoju platformu da osnaži druge i osigura da se niko ne suoči sa preprekama ili diskriminacijom u izražavanju svog identiteta.

Put do uspeha Riki Valeri Kole uključivao je prevazilaženje ličnih prepreka, posebno nakon što je prihvatila svoj identitet. Tokom svega toga, Kole pronalazi utehu i nepokolebljivu podršku svoje porodice, koju drži kao vitalni izvor ohrabrenja.

O izlasku kao transrodna osoba, Riki je rekla: „Znam bolje od bilo koga kako je osećati se sam i ne biti okružen samo pozitivnim mislima.

Pored pobednice, za prvu pratilju proglašena je Nathalie Mogbelzada (26) iz Amsterdama, dok su Habiba Mostafa i Lou Dirchs nagrađene Miss Congenijalnosti i Miss Social Media.

(Telegraf.rs)

Video: Nekadašnjoj Mis Univerzuma amputirana potkolenica, a ona je i dalje nasmejana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Nikola

    9. jul 2023 | 21:26

    Jadan Holandski narod …nemojte misliti da oni ovo vole i podrzavaju, plase se zakona koji je brutalno strog..pametni su se povukli u sela i zive lepe zivote..ne interesuje ih ovakva budalastina ..

  • Auu

    10. jul 2023 | 06:27

    brate mili kuda ide ovaj svet,šta je sledeće.

  • Aca

    10. jul 2023 | 04:46

    Ode ovaj svet u...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA