Vreme čitanja: oko 3 min.

Večera predsedničkog kandidata s novinarima okončana svađom i glasnim "puštanjem vetra": Ne može luđe od ovoga

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pored teških reči, pali su i neki drugi neočekivani potezi.

  • 0
Robert F. Kenedi Džunior, Robert F. Kennedy Jr Foto: Profimedia/Nicola Marfisi/Avalon

Večera za novinare u cilju podsticanja predsedničke kampanje Roberta F. Kenedija Mlađeg pretvorila u grozni napad vrištanja i polemičkog prdenja u utorak uveče, izveštava "Page Six".

Kenedi je organizovao događaj u restoranu njujorškom "Kod Tonija", bez sumnje u nadi da će impresionirati goste svojom dostojnošću da sedi za istim stolom u Ovalnoj kancelariji koji je nekada bio njegov pokojni ujak.

Ali, izbio je sukob oko klimatskih promena između dva bučna starca, što je veče dovelo do krajnje nesrećnog epiloga.

Razmena gasova — kojoj je ekipa "Page Six" nevoljno svedočila — počela je nakon što je jedan gost pitao Kenedija, osnivača ekološke organizacije "Waterkeeper Alliance", o životnoj sredini.

I čini se da je samo pitanje bilo dovoljno da pokrene očigledno pijanog trač-kolumnistu Daga Dešera, koji je bio voditelj događaja, a koji se razbesneo i iz sveg glasa vrisnuo: "Klimatska prevara!"

U međuvremenu, umetničkog kritičara Entonija Hejden-Gest, osamdesetogodišnjaka koji je izgledao kao da je srećno prespavao veći deo večere, probudila je nagla trzavica.

Iznenada je otvorio oči i osudio svog dugogodišnjeg prijatelja Dešera, nazvavši ga "jadnom mrljom".

"Ućuti!", preklinjao ga je Hejden-Gest, koji je rekao da da nije spavao. "Samo sam razmišljao2, rekao nam i dodao da je postavio pitanje o životnoj sredini.

Dešer je nastavio da divlje vrišti o "prevari" o klimatskim promenama, dok ga je Hejden-Gest zasipao verbalnim uvredama sa druge strane stola, nazivajući ga na različite načine "j***** ludim" i "beznačajnim".

U međuvremenu je Kenedi, koji bi voleo da bude naredni predsednik Sjedinjenih Država, mirno posmatrao.

Ovde je, čini se, Dešer osetio potrebu za novim retoričkim potezom i pustio je da cepajući glasan "južni vetar", vičući podvlači svoju poentu: "Prdim!"

Prostorija, u kojoj je bilo nekoliko novinara, kao i menadžer Kenedijeve kampanje, bivši republikanski predstavnik Denis Kucinić, bila je zapanjena, naizgled nesigurna da li Dešer prdi na Hejden-Gesta lično ili na sam pojam globalnog zagrevanja.

(Napomena "Page Six": Nažalost, možemo uveriti čitaoce da nije bilo mesta sumnji da se klima promenila u neposrednom okruženju stola za večeru)

Kenedi je zadržao stabilnu prisebnost pred krizom.

Bivša reporterka "Page Six" Flo Entoni pokušala je da promeni temu, govoreći Kenediju koliko se divi njegovom ocu, tragično natradalom državnom tužiocu, Robertu F. Kenediju.

Nažalost, i pomalo neobjašnjivo, još jedan gost je vratio stvari na klimatske promene, što je dovelo do još jedne runde vikanja.

Inače, Dešert i Hejden-Gest se poznaju tri decenije.

Kada su ga zamolili da prokomentariše svoj ispad sledećeg dana, Dešert je rekao: "Izvinjavam se što koristim svoju nadutost kao sredstvo javnog komentara u vašem prisustvu."

Takođe je zamolio redakciju "Page Six" da ga oslovljavamo ili kao „bulevar koji galivan“ ili „seks raketu na pivo.“)

Nažalost, i pomalo neobjašnjivo, još jedan gost je vratio stvari na klimatske promene, što je dovelo do još jedne runde vikanja.

Rečeno nam je da se Dechert i Haden-Guest poznaju tri decenije.

Nastavio je: "Dag je rekao da je to obmana i prevara. Prevara za koga? Ko ima koristi? To nije politička stvar, to je stvar ljudskog postojanja."

Hejden-Gest kaže da je svađa u javnosti za njega veoma "neuobičajena", "ali kada je besmislena i kada je u pitanju život ili smrt planete, tretirati je kao ludu političku stvar je glupo".

Tokom verbalne borbe, Hejden-Gest je rekao Dešert: "Završio sam s tobom".

Do sledećeg dana, međutim, izgledalo je da je smrad nestao.

"Nisam to mislio", rekao je Hejden-Gest.

"Siguran sam da ćemo ponovo razgovarati."

(Telegraf.rs)

Video: Završila u Hitnoj pomoći jer nije "puštala gasove": Bombastična pevačica trpela užasne bolove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA