≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tursku gutaju ogromne rupe! Ljudi su šokirani: "Ova je najstrašnija koju sam ikada video"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvi krateri su počeli da se pojavljuju pre 15-ak godina

  • 2
Turska rupa Foto: Abdullah Dogan / AFP / Profimedia

Turska provincija Konija postala je poznata širom sveta zbog džinovskih kratera koji su se iznenada pojavili i “progutali” veliku površinu zemlje.

Ovo mesto ima bogatu istoriju, naseljeno je vekovima, a sada postoje farme čiji su vlasnici uplašeni, ne samo za useve već i svoje kuće.

Prve rupe su počele da se pojavljuju pre 15-ak godina, a poslednja nedavno u okrugu Karapınar. Nadležni su utvrdili da je prečnika oko 40 i dubine 70 metara!

U pomenutom području živi Ali Juksel koji ističe da se prilično uplašio kada je video krater u blizini kuće, prenosi Haberturk.

“Ovo je najveći i najstrašniji koji sam ikada video. Nemojte se približavati. Migracija zemlje se nastavlja, sve je gore od juče. Upravo smo čuli veliku buku”, upozorio je Juksel.

Podsećamo, rupe se razlikuju po površini, a ona u okrugu Rešadije, nastala početkom 2023, zauzima 1.400 kvadratnih metara.


(Telegraf.rs)

Video: Momka namamila u stan i priredila mu pakleno iznenađenje, potom uhapšena u šumi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Proka

    6. septembar 2023 | 20:11

    Mozda vanzemaljci vrse istrazivanja 🤔

  • Zabrinuti

    8. septembar 2023 | 21:19

    Nece ova planeta jos dugo . Neko je gadno uzeo sebi za pravo da se igra boga . A najgote je to sto je za sve to kriv jedan veliki naucnik koi je napravio jos vecu gresku ostavivsi sve to amerima .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA