Vreme čitanja: oko 1 min.

Srušio gnezdo stršljenova, pa momentalno zažalio: Njihova osveta je bila brutalna

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kabina očigledno nije mogla da zaštiti vozača

  • 2

Znamo koliko su opasni i da se s njima ne treba igrati. Ostaje nejasno zašto je čovek iz narednog snimka odlučio da bagerom ukloni gnezdo stršljenova, ali je sigurno zažalio.

Vidimo trenutak kada je “kašika” pokupila njihovo stanište, posle čega su opasni insekti brutalno nasrnuli na neprijatelja.

Kabina nije mogla da zaštiti vozača, a ne znamo kakav je epilog zastrašujućeg incidenta, jer se snimak prekida.

Ako niste upućeni, stršljen poseduje žaoku kojom ubrizgava otrov, kojim onesposobljava većinu insekata i drugih sitnijih životinja.

Poznato je da više (istovremenih) uboda može da izazove i smrt odraslog čoveka.

(Telegraf.rs)

Video: Mogu da ubiju i čoveka: Naučnici uspešno uništili gnezdo džinovskih stršljena:

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Žile

    18. oktobar 2023 | 11:54

    Rekao sam majci da ne ulazi u šupu jer su je nastanili stršljeni. Sutradan, dok smo sedeli na terasi, ovi su okupirali obližnji grm lavande što smo i primetili. Posle nekoliko minuta, pojavilo se jato čvoraka, opkolilo roj stršljenova i krilima im nisu dali da pobegnu dok poslednjeg nisu pojeli. Masakr je trajao oko dva minuta. Ko je na reci gledao "svađu" galebova i bucova zbog sitne ribe, zna kako to izgleda. Priroda je divna ali je šteta što sada imamo samo najezdu čudnih komaraca koje niko ne zaprašuje i smrdibuba koje su otporne i na vodu iz wc školjki. Rekama danas pored pvc ambalaže plivaju uginule svinje. Ne možete ni da priđete obali jer su je (legalno naravno) zakupili na 99 godina"ljubitelji prirode", glasne muzike, piva iz konzerve i ko zna čega još. I to nikome ne smeta. Umesto da jedem bucova, upućen sam na parizer!!! Meni je žao dečurlije koja ne zna kakav je Svet postojao pre samo 40 (50) godina.

  • Hehe

    18. oktobar 2023 | 11:57

    Eto šta se dešava kad koristi bager da uništi gnezdo stršljena umesto da angažuje Hansa...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA