Vreme čitanja: oko 2 min.

Brat sestri trovao mleko nakon svađe oko nasledstva: Uhvatila ga na delu, završili na sudu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sitaucija između je eskalirala kada je optuženi saznao da je pokojni brat u testamentu svoj deo kuće ostavio sestrinom sinu

  • 0
Deci sipao otrov u jogurt besan što je bivša našla novog dečka Foto: Milena Đorđević, Shutterstock, Pixabay

Brat i sestra završili su na sudu u Velikoj Britaniji nakon što su se ozbiljno posvađali oko porodičnog nasledstva, odnosno nakon što je žena usnimila svog brata kako joj stavlja laksativ u mleko, sa namerom da je natera da napusti roditeljsku kuću.

Robert Mekabi (69) snimljen je kako stavlja laksative u mleko u nekoliko navrata tokom dve nedelje.

Njegova sestra Šeron, koja boluje od pankreatitisa, osetila je bolove u stomaku u aprilu 2020. godine, nakon čega je završila u bolnici. Nakon hospitalizacije, primetila je da joj mleko čudno miriše, te je odlučila da postavi skrivenu kameru u kuhinji.

Kada je videla na snimcima da se brat "muva" oko mleka, Šeron je odlučila da presavije tabak i tuži ga.

"Bila sam šokirana i tužna što je bio tako zao i osvetoljubiv prema meni", rekla je ona na sudu".

Sudija koji je vodio postupak rekao je Robertu prilikom izricanja presude da čovek njegovih godina ne bi smeo sebi da dozvoli ovakvo ponašanje.

"Ono što ste uradili je neoprostivo, nedoraslo, ili nije jer ste znali da vaša sestra ima zdravstvenih problema", rekao je sudija.

Mediji prenose da je majka Roberta i Šeron iznajmljivala kuću u državnom vlasništvu, a nakon njene smrti oni su, kao i njihov brat Dezmond ostali da žive u objektu. U jednom trentku je Robert ušao u otkup kuće i postao vlasnik na papiru, ali je drugi brat po imenu Denis plaćao rate za otkup.

Problem je nastao nakon što je Denis, koji je u međuvremenu preminuo, u testamentu ostavio deo kuće Šeroninom sinu.

"Prošla sam pakao u ove poslednje tri i po godine, samo kad se setim šta mi je uradio. Uverena sam da je moj brat spreman na sve kako bi me naterao da napustim porodičnu kuću, u kojoj živimo više od 40 godina. Više nisam u kontaktu sa braćom", rekla je Šeron na sudu.

Robert je priznao krivicu, a tereti se za zlonamerno davanje štetnih stvari kako bi iznervirao, povredio ili ugrozio drugo lice, prema Zakonu o prekršajima.

Njemu je dosuđeno 18 meseci društveno korisnog rada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA