Vreme čitanja: oko 1 min.

Skandal: Državni zvaničnici organizovali maskenbal za Noć veštica, kostim Hitlera osvojio nagradu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Državni zvaničnici su kažnjeni nakon što se saznalo za nagradu

  • 1
noć veštica Foto: shutterstock.com

Sedam kubanskih zvaničnika, čelnici u muzičkim organizacijama koje finansira država, kažnjeno je nakon što su prošle nedelje pomogli u organizaciji zabave za Noć veštica na kojoj je kostim Adolfa Hitlera osvojio prvu nagradu, potvrdile su tamošnje vlasti.

Zamenik direktora "Cuban Rock Agency" je smenjen, a dvojica zaposlenih su dobili otkaz nakon što se saznalo šta se odigralo na zabavi povodom Noći veštica, koja je organizovana 28. oktobra, saopšteno je sa kubansog muzičkog instituta, prenosi AFP.

Direktor agencije i tri najviša zvaničnika muzičkog instituta koji su bili "odgovorni za odobravanje, evaluaciju i kontrolu kulturnog programa" takođe su se suočili sa disciplinskim merama, navodi se u saopštenju za javnost. Nije naznačeno koje su disciplinske mere preduzete.

Prema izveštaju provladinog medija Cuba Debate, kostim nacističkog vođe dobio je najveću nagradu na zabavi uz "aplauze i ovacije", što je izazvalo buru kritika u javnosti.

Zatvoren nakon incidenta, kulturni centar Maksim Rok koji je bio domaćin zabave za Noć veštica trebalo je da ponovo bude otvoren u subotu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • KKK

    5. novembar 2023 | 07:24

    Znaci, NACIZAM I SATANIZAM su pristigli i na Kubu ! Infekcija iz Amerike. !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA