Vreme čitanja: oko 1 min.

Ljudi su šokirani prizorima sa plaža Australije, traže se uzroci užasa: "Sve ih je više, leže svuda"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Korisnici društvenih mreža tvrde da su videli na "desetine, stotine mrtvih ptica" u svojim oblastima

  • 2

Iz Australije stiže jeziva priča - stotine mrtvih ptica pronađeno je na istočnoj obali dalekog kontinenta, a sve ih je više.

Reč je o vrsti kratkorepi zovoj (Puffinus assimilis) koja svake godine pređe hiljade kilometara od Aljaske do Viktorije ili Tasmanije, kako bi se razmnožavala. Međutim, sve više ptica umire tokom tronedeljnog puta.

Postoji nekoliko teorija o uzroku užasa, a vodeći stručnjaci kažu da su u velikoj meri krive klimatske promene.

Oni veruju da je povećanje temperature vode, najverovatnije, otežalo obezbeđivanje hrane i da ptice praktično umiru od gladi.

Drugi spekulišu da su loši vremenski uslovi možda doveli do toga da su mnoge ostale “nasukane” širom Novog Južnog Velsa, prenosi News.au.

Jedan korisnik društvenih mreža napisao je da je njegov prijatelj našao "više od 150 mrtvih ptica" na lokalnoj plaži, dok drugi tvrde da su videli na “desetine, stotine mrtvih ptica” u svojim oblastima.

Peni Mekmulin je volonterka u organizaciji “Wildlife Australia Rescue” i kaže da je najnovija situacija “užasno iskustvo”. Ona je posetila plažu u blizini Sidneja nakon što je čula izveštaje o najmanje 50 mrtvih ptica.

- To nas je potreslo, jer smo shvatili da ne možemo da im pomognemo - rekla je.

Ovo nije prvi put da su mrtve ptice pronađene na plažama. Pre deset godina, oko tri miliona je umrlo na istočnoj obali - dok se to pripisivalo “prirodnim uzrocima”.

Organizacija za naučna i industrijska istraživanja Komonvelta je izvestila da su mnoge ptice umirale od gladi, a neke su viđene kako jedu kamenje i plastiku.

(Telegraf.rs)

Video: Naleteo na medveda u šumi, pa uperio pušku u njega, krenula je drama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Kole

    13. novembar 2023 | 15:00

    Za led kao teniske lopte krive klimatske promene,za nikada vidjene oluje krive klimatske promene, za crvene oblake krive klimatske promene,sa sneg koji se ne topi nego gori kao plastika krive klimatske promene,za stotine mrtvih ptica krive klimatske promene za poplave sirom Sveta krive klimatske promene,za zemljotrese ogromne razorne snage krive klimatske promene,. Za sve ono sto je NENORMALNO krive su klimatske promene. Kada će te to nazvati pravim imenom? Kada ce te reci SVE to rade HARP ANTENE koje se nalaze svugde oko vas?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA