≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rojevi skakavaca prekrili nebo na jugu Meksika: Ljudi strahuju da se bliži kraj sveta, nestvaran prizor

S. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zvaničnici očekuju da će insekti, koji su stigli sa istoka, napustiti grad za nekoliko dana

  • 0

Proteklog utorka, stanovnike opštine Sinanče na jugu Meksika iznenadilo je neobično šuštanje. Kada su pogledali kroz prozore svojih kuća nisu primetili ništa sumnjivo, a onda se nebo “zamračilo”.

Iznad njihovih glava leteli su rojevi skakavaca koji su uletali u trgovačke centre, udarali u stambene objekte i "proždirali" zelenilo na koje su naišli.

Svedoci su izjavili da su scene izgledale zastrašujuće, a tamošnji mediji postavljaju pitanje - da li se bliži kraj sveta?

Kada se spomenu skakavci, često se pomisli na Knjigu izlaska ili Egzodus Starog zaveta kada Mojsije upozorava faraona da će Egipat pregaziti skakavci ukoliko ne oslobodi Izraelce iz ropstva.

Od 10 pošasti, skakavci su bili osma.

Lokalni poljoprivrednici kažu da su insekti napali polja kukuruza usred žetve, dok zvaničnici navode da je malo verovatno da će najezda dovesti do većih gubitaka u sektoru, prenosi Metro.

S druge strane, pojedini farmeri su prskali useve pesticidima u pokušaju da eliminišu skakavce.

Manjak vegetacije u ruralnim delovima države Jukatan doveo je do toga da se skakavci “presele” u Sinanče.


Još neverovatnije zvuči informacija da su "nestali" istom brzinom kojom su se i pojavili.

Ispostavilo se da su odleteli do prestonice Merida, udaljene od Sinanče pedesetak kilometara. Ovaj grad godinama nije video najezdu skakavaca, a onda je osvanuo preplavljen.

Zvaničnici očekuju da će insekti, koji su stigli sa istoka, napustiti grad za nekoliko dana. Aktiviran je poseban plan za praćenje i eliminaciju u slučaju da situacija izmakne kontroli.

Ovo, inače, nije prvi put da skakavci opsedaju Meksiko. Novinar Raul Gutijerez je 2019. godine objavio snimak kada je 12 opština bilo na udaru.

(Telegraf.rs)

Video: Jezivi snimci iz Saudijske Arabije: Hteli da spreče najezdu skakavaca, pa ubili stotine kamila

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA