Vreme čitanja: oko 1 min.

Ušao u avion bez karte, izveo neviđenu prevaru, pa nestao bez traga: "Ako ga vidite, nemojte mu prilaziti"

S. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Terete ga za više krivičnih dela, uključujući prevaru i ukrcavanje u avion bez dozvole

  • 0
stjuardesa, Avion, putnici, putnički, kabina, let, Foto-ilustracija: Roland Liptak / Alamy / Profimedia

Britanac Kreg Sturt (46) uspeo je da se ukrca u avion na londonskom Hitrou, bez karte i pasoša, i nesmetano stigne do Njujorka!

To je učinio tako što se “priljubio” uz drugog putnika (na zapadu koriste izraz tailgating), prošao sigurnosne i kontrolne tačke, sve do Terminala 5.

Pre sletanja u Njujork, Sturt je uživao u besplatnoj hrani i piću u letelici British Airwaysa, prenosi Daily Mail.

Čim je kročio na američko tlo zadržali su ga naoružani pripadnici obezbeđenja, a nakon osnovne provere čarter-letom je vraćen u Veliku Britaniju.

U večernjim časovima na međunarodnom aerodormu Hitrou sačekali su ga pripadnici Metropolitanske policije, nakon čega je odveden u bolnicu u Redingu.

Međutim, Sturt je uspeo da pobegne iz zdravstvene ustanove i od tada se za njim traga. To se dogodilo krajem januara, kada je izdata i zvanična poternica.

“Kada je poslednji put viđen nosio je sivu jaknu, crnu trenerku i bele patike. Ako ga vidite, nemojte mu prilaziti. Pozovite 999”, saopštila je policija.

Njega terete za više krivičnih dela, uključujući prevaru i ukrcavanje u avion bez dozvole. Nesvakidašnji slučaj otvorio je pitanje bezbednosnih mera u Britaniji.

“Zapanjujuće je da se ovo može dogoditi. Nema smisla razmišljati šta bi se desilo da se terorista neotkriveno ukrcao na let”, citirali su britanski mediji neimenovane bezbednosne izvore.

Portparolka aerodroma Hitrou je izjavila: “Svi putnici podležu bezbednosnoj kontroli, uključujući pojedince uključene u ovaj slučaj. Podržavamo vlasti u njihovoj istrazi”.

I policija se naknadno oglasila: ”Nastavljamo da radimo sa našim partnerima na reviziji i unapređenju već jakih bezbednosnih mera koje su na snazi”.

(Telegraf.rs)

Video: Samo što su se ukrcali u avion, ženi krenuo porođaj: Reakcija putnika bila je neverovatna

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA