Vreme čitanja: oko 2 min.

Bivši vlasnik pogrebne kuće dve godine držao leš u pogrebnim kolima, čuvao urne: Policija u šoku

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jeziva scena urni sakrivenih na Harfordovom imanju do pogrebnih kola u kojima je ležalo telo 63-godišnje žene, otkrivena je početkom februara tokom deložacije koju je sud naredio u Harfordovoj kući

  • 0
Sanduk sahrana kovčeg Foto: Pixabay.com

Bivši vlasnik pogrebne kuće Majls Harford, optužen da je dve godine držao ženski leš u pogrebnim kolima i gomilao kremirane posmrtne ostatke 35 ljudi, uhapšen je, saopštili su zvaničnici.

Hapšenje Harforda (33) u četvrtak uveče povezano je sa poslednjim u nizu prekršaja vlasnika pogrebnih kuća u Koloradu, uključujući otkrivanje skoro 200 tela koja se raspadaju u pogrebnom zavodu prepunom buba prošle godine, preneo je ABC njuz.

Oktrića su bacila svetlost na labave državne propise o pogrebnim kućama, a posle njih je počeo pritisak na poslanike da pokušaju da pooštre zakone.

Jeziva scena urni sakrivenih na Harfordovom imanju do pogrebnih kola u kojima je ležalo telo 63-godišnje žene, otkrivena je početkom februara tokom deložacije koju je sud naredio u Harfordovoj kući, saopštila je policija.

Dok je pretresala imanje, policija je otvorila vrata pogrebnih kola zbog "odvratnog mirisa", videvši obrise ljudskog tela naizgled vezanog za kolica i prekrivenog ćebadima, stoji u izjavi o hapšenju.

Harford je bio vlasnik kompanije Apolo fjuneral & kremejšen servisis u predgrađu Denvera u Litltonu, saopštila je policija, a veruje se da su otkrivene urne ljudi koji su umrli od 2012. do 2021.

Pogrebno preduzeće je zatvoreno od septembra 2022. godine.

U nalogu za hapšenje se navode potencijalne optužbe za zlostavljanje leša, falsifikovanje smrtovnice i krađu novca plaćenog za kremaciju žene, iako je okružni tužilac Denvera Bet Mekejn ranije rekla da su moguće i druge optužbe.

Harford je pušten iz pritvora u petak nakon što se nakratko pojavio na sudu putem video snimka.

U dostupnim sudskim dokumentima još nije naveden branilac koji bi mogao da govori u Harfordovo ime.

Policija je ispitala Harforda dan nakon otkrića 6. februara, navedeno je u saopštenju o hapšenju.

Načelnik policije Denvera Met Klark je ranije rekao da je Harford priznao policiji da duguje novac krematorijima u toj oblasti i da niko nije hteo da kremira telo žene, pa je odlučio da je pohrani u pogrebna kola.

Porodica preminule žene rekla je istražiteljima da su dobili ono za šta su verovali da je pepeo žene, koji je predat na analizu.

Međutim, kada je za Harfordom izdat nalog za hapšenje 12. februara, osumnjičeni se nije predao.

Do četvrtka policija nije mogla da ga pronađe i ponudila je nagradu od 2.000 dolara za informacije koje bi dovele do njegovog hapšenja.

Vlasti su uspele da "verovatno utvrde" identitet 18 pojediinačnih urni, navela je policija, koja je dodala da su se porodice žalile na lošu komunikaciju kompanije u vraćanju posmrtnih ostataka njihovih najmilijih.

Jedna porodica je navela da je pepeo dobila u urni sa pogrešnim imenom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA