Vreme čitanja: oko 2 min.

Devojka ostala bez pola ruke zbog fena: Pogledajte kako joj se dogodila ova strašna nesreća

E. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srušila se na pod i spustila se na fen, ali uređaj je i dalje radio na velikoj snazi i opržio joj je ruku, zadavši joj opekotine trećeg stepena

  • 1
Amputirana ruka Foto: foxnews.com

Meri Vilson iz Južne karoline doživela je strašnu nesreću koju joj je izazvao fen, odnosno, opekotina fenom. Njoj su, kako prenosi foxnews, nakon toga lekari amputirali ruku do lakta.

Vilsonova je obavljala svakodnevni posao, sušila kosu pre spavanja u svom domu na ostrvu Džejms kada se iznenada onesvestila dok je držala aparat. Srušila se na pod i spustila se na fen, ali uređaj je i dalje radio na velikoj snazi i opržio joj je ruku, zadavši joj opekotine trećeg stepena.

Vilsonova je rekla da je ležala onesvešćena na podu oko 20 minuta pre nego što ju je partner pronašao. Rekao mi je: Pogledaj u svoju ruku!

"Gledam u svoju ruku. Čak i ne registrujem da je to deo mene. Ne izgleda čak ni prepoznatljivo."

Vilsonova je tada hitno prebačena u bolnicu gde su lekari rekli da su njene povrede bile toliko teške - zbog ozbiljnog oštećenja nerava izazvanog toplotom fena za kosu - da su šaka i zglob morali da budu amputirani.

"Opekotine na mojoj ruci bile su opekotine trećeg stepena, bile su sve do kosti“, rekao je Vilson.

Ona je rekla da fen nije imao automatsko isključivanje, kao drugi alati za vruću kosu, i da joj je takav sigurnosni mehanizam možda spasio ruku. "Vidite to sa peglama za kosu i peglama - oni imaju tu keramičku ploču koja se, kada dođe do određene temperature, isključi", rekla je. "Da jeste, onda možda moje povrede ne bi bile tako teške."

Nije jasno šta je dovelo do toga da se Vilsonova onesvestila, iako veruje da je šok od aparata doveo do toga da se onesvestila. Vilsonova kaže da je morala da napusti posao timariteljice pasa i da nije sigurna da li će moći da se vrati toj ulozi u budućnosti.

„Apsolutno mi nedostaje, nedostaju mi psi, nedostaju mi klijenti“, rekao je Vilson.

„I dalje ću živeti svoj život punim plućima. To je samo ruka. Šta je ovo, 10 odsto mog tela? Gubitak ruke je možda nešto što menja ono što sam, ali to ne znači da definiše ja o svemu", rekao je Vilson za magazin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Mile

    24. mart 2024 | 17:48

    Kakav je to Fen. Da nije onaj građevinski taj ide do 500 stepeni. Đe dajte Marku i model. Devojci sa srećom i neka tuži proizvođača

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA