Vreme čitanja: oko 1 min.

Papa Franja posetio ženski zatvor u Rimu: Ritualno oprao i poljubio noge zatvorenicama, pa im održao misu

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je potom održao misu za Veliki četvrtak u otvorenom delu zatvora

  • 3
Papa Franja Uskrsnja misa Foto: Tanjug/AP

Poglavar Katoličke crkve papa Franja, na Veliki četvrtak po Gregorijanskom kalendaru, posetio je ženski zatvor Rebibija u Rimu, u kojem je ritualno oprao i poljubio stopala 12 zatvorenica.

Tim ritualom se slave ponizni činovi Isusa Hrista prema njegovim apostolima na Tajnoj večeri, a papa ga je obavio u svojim invalidskim kolicima, prenosi Rojters.

Papa je zatim održao misu za Veliki četvrtak, u otvorenom delu ženskog dela zatvora, u kojem kazne služi oko 370 zatvorenica zbog raznih prestupa.

"Svako od vas ima svoju priču, ali nas Gospod sluša raširenih ruku i nikad se ne umori od praštanja", rekao je papa zatvorenicama i trogodišnjem dečaku koji živi u zatvoru sa svojom majkom.

Franja je prvi papa koji ovaj ritual obavlja izvan crkava, uglavnom po zatvorima, domovima za stare ili bolnicama, i to i za žene, ateiste i muslimane.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Sexo

    29. mart 2024 | 07:22

    Poljubio i liznuo stari per...znjak

  • 534

    29. mart 2024 | 07:34

    Svojim očima u direktnom prenosu video a ušima čuo kada je novoizabrani Papa izgovorio da će se ubuduće zvati Francisko. Jel ste vi kućni prijatelji sa njim pa imate slobodu da ga nadimkujete sa Franja?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA