Vreme čitanja: oko 1 min.

Bizaran slučaj na Filipinima: Trojica muškaraca svojevoljno su razapeta na krst

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema pisanju filipinske štampe, još sedam pobožnih katolika razapeto je u petak na drugim lokacijama u provinciji Pampanga

  • 0
Filipini, muškarci razapeti na krst Foto: Tanjug/AP

Tokom godišnje manifestacije severno od Manile, kojom se obeležava sećanje na Hristove muke, trojica Filipinaca svojevoljno su razapeta na krst.

Likovi obučeni kao rimski legionari bičevali su trojicu poklonika koji su nosili krstove na ramenima, pre nego što su ih ekserima dugim oko 10 centimetara prikovali na iste.

Manifestaciji na Veliki petak je prisustvovalo oko 20.000 domaćih i stranih turista, a ona je održana u selu San Pedro Kutud, u filipinskoj provinciji Pampanga, prenosi Ađencija nova.

Jedan od njih, 63-godišnji Ruben Enaje, podvrgao se raspeću 35. put u životu.

''Dok sam hodao noseći krst, jedino o čemu sam razmišljao bilo je kako se Isus mogao osećati kada je nosio svoj krst, a zatim bio razapet“, rekao je Enaje i dodao da nije siguran koliko će još puta biti razapet zbog svojih godina.

Prema pisanju filipinske štampe, još sedam pobožnih katolika razapeto je u petak na drugim lokacijama u provinciji Pampanga.

Italijanska agencija podseća da je oko 80 odsto stanovništva Filipina, ukupno 110 miliona stanovnika, katoličke vere.

Druga praksa nekih filipinskih vernika povodom Velikog petka je da bičuju sami sebe kako bi se iskupili za svoje grehe, navodi agencija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA