Vreme čitanja: oko 2 min.

Žena od glave do pete prekrivena tumorima, jedva diše i hoda: Evo kako izgleda nakon 24 operacije

S. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Upozoravamo da naredni snimak može biti uznemirujući za pojedine čitaoce

  • 0
Operacija, doktori, lekari, hirurzi Foto: Shutterstock

Čarmejn Sahadeo iz Čaguanasa (Trinidad i Tobago) boluje od retkog poremećaja NF-1 neurofibromatoza, koji uzrokuje rast tumora po čitavom telu.

Četrdesetdvogodišnja žena nedavno je proputovala 6.500 kilometara kako bi operacijama pokušala da ukloni tumore opasne po život, a ovo je rezultat.

Ona se nadala da će joj komplikovane procedure olakšati muke i pomoći da normalno diše, jede, priča i hoda. Stanje je bilo ekstremno, jer je hiljade tumora prekrilo čitavo telo.

Najviše se plašila da će joj izrasline blokirati disajne puteve, kao i da neće moći da pozove pomoć, prenosi Daily Star.

Ona je pristala da gostuje u poznatom TV-serijala “Take My Tumor”, gde je pričala o svojim mukama i strahovima.

“Bojim se da ću umreti ako ne budem mogla pravilno da dišem. Možda neću moći ni da dođem do nekoga na vreme da mu se požalim”.

Za sada ne postoji lek za NF-1 neurofibromatozu, a slučaj Čarmejn Sahadeo je izuzetno težak. Poremećaj nastaje kao rezultat mutacije na genu NF-1 koji reguliše protein zadužen za rast ćelija.

Kod pacijenta se mogu razviti bezopasni i maligni tumori, ali i problemi sa srcem, razni napadi...


Nesrećna žena se čitavog života bori s problemima. Prvi put je počela da razvija tumore sa 13 godina, ali su u početku bili manji. Tada ih je bilo nekoliko na licu, a danas je slika drugačija i - zastrašujuća.

“Ovo stanje je veoma teško jer ljudi vole da bulje, a onda imaju sve vrste negativnih stvari da kažu”, rekla je.

Gomila tumora joj je vremenom prekrila oči, pa nije mogla ni da se igra sa unukom.

“Mnogo boli što nisam u mogućnosti da se igramo napolju. Volela bih da mogu da je uzmem i prošetam, ali od kada se rodila nisam imala tu privilegiju”, dodala je.

Lekari u njenoj domovini nisu mogli da pomognu jer je stanje postalo izuzetno loše. Zato je otputovala u Los Anđeles kod dr Rajana Ozborna, verujući da je on “poslednja nada”.

Priznati onkolog ima više od dve decenije iskustva, a ističe da je slučaj Čarmejn Sahadeo “jedinstven”.

“Nikada nisam video da je u udžbeniku nešto opisano tako loše kao njen slučaj”, priznao je.

Žena je morala hitno “pod nož”, a komplikovan i dug proces oporavka se podrazumevao. U roku od dva meseca bilo je potrebno izvesti nekoliko operacija.

Uz svaki tumor dr Ozborn je morao da ukloni deo kože sa tela, čime se uvećava rizik od infekcije - a o bolu da ne pričamo.

“Kada smo sve skinuli izgledalo je kao da smo nekome odrali kožu. Nema leka koji može da umiri te bolove”, kazao je lekar.

Na kraju, dr Ozborn je uspeo da ukloni desetine tumora, uključujući nekoliko velikih na licu. Operisao ju je 24 puta tokom 10 nedelja (ukupno 60 sati).

Uspeo je da ukloni mnogo više nego što je Čermejn očekivala, pa se oseća ugodnije u svojoj koži.

(Telegraf.rs)

Video: Šta je ovo majko mila? Kažu da je kiklopsko jare sa dva oka!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA