Vreme čitanja: oko 1 min.

Na neverovatan način la­ži­rao svoju smrt: Hteo da izbegne pla­ća­nje ali­men­ta­ci­je, ali je otkriven

S. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hakovao je i mreže privatnih firmi, koristeći ukradene akreditive

  • 0
otisci prstiju Foto: Shutterstock

Žitelj Kentakija priznao je pred sudom da je lažirao svoju smrt, kako bi izbegao da plati više od 100.000 dolara alimentacije.

Ilegalno je pristupio sistemu za registraciju umrlih na Havajima, gde se predstavio kao lekar i zatražio izradu dokumentacije o Džesiju Kipfu. Potom je potvrdu prosledio državnim službama u Arizoni i Vermontu.

Na ovaj način, tridesetdevetogodišnji Džesi Kipf je zaveden kao mrtav u nekoliko državnih arhiva, prenosi Oddity Central.

Optuženi je koristio digitalni potpis lekara, navodeći njegovo ime, titulu i broj licence. Na taj način je overio slučaj i registrovao se kao pokojnik u bazama podataka”, navodi se u sporazumu o priznanju krivice.

Kipf je priznao da je hakovao i mreže privatnih firmi, koristeći ukradene akreditive, a kasnije je pokušao da proda pristup na internetu.

Krajem marta, izjasnio je krivim za kompjutersku prevaru i tešku krađu identiteta.

Moraće da plati 116.000 dolara alimentacije bivšoj supruzi i 79.000 dolara strankama čije je mreže hakovao. Uz to, očekuje se da će biti osuđen na sedam godina zatvora.

(Telegraf.rs)

Video: Devojka pokušala da šutne psa, vlasnik došao i počeo da je bije: Šta biste vi uradili?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA