≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Prodavnica ljudskog mesa"? Ne, reč je o slici napravljenoj pomoću AI

Vreme čitanja: oko 1 min.

Po društvenim mrežama deli se navodna fotografija police sa ljudskim šakama

  • 1
Ljudsko meso Foto:Printskrin / Facebook / X.com

„Prodavnica ljudskog mesa“, poruka je kraj navodne fotografije odranih i vakumiranih ljudskih šaka koja se pojavila na Fejsbuku, na grupi Nik Art. Sliku su zatim mnogi podelili po društvenim mrežama, neki uz poruku: „Ljudsko meso na tržištu“, drugi uz navode da „laboratorijski uzgojeno meso može da ima bilo koji oblik“, treći uz šaljivi komentar: „Ovo nije ono na šta mislimo kada kažemo: daj nam ruku“...

Međutim, bilo kakva pretraga pokazuje da je reč o slikama napravljenim pomoću tehnologije, a ne pravim fotografijama.

Već propuštanje kroz softver „Is It AI?“ pokazuje da je ovo verovatno slika nastala korišćenjem veštačke inteligencije. Šansa da je iza nje AI je 73,22 odsto, dok je mogućnost da je reč o ljudskom radu 26,78 odsto.

Ljudsko meso Foto: Printskrin / www.isitai.com

Pretraga na Guglu preko slike pokazuje da je slika originalno podignuta na Fejsbuk stranici Nik Art. Administrator stranice je digitalni AI kreattor Ladislav Kudela, koji je za Rojters rekao da je slika nastala pomoću Midjourney AI.

- Stranicu koristimo da postavljamo kontroverzne slike kako bismo ljudima pokazali za šta je sve sposoban AI – rekao je on.

@komesmetaistina
Od sada u prodavnicama možete kupiti i ljudsko meso...
♬ original sound - udarac.istine

Osim toga, mnogi su u komentarima naglasili da je već na prvi pogled jasno da nisu u pitanju ljudske šake, jer one ne bi mogle da imaju meso koje izgleda tako.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA