≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Turistkinja gurnula majmuna, on pobesneo pa ugrizao čoveka za lice: Pogledajte jeziv video

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog svoje veličine i smelosti, ove interakcije ponekad mogu dovesti do povreda, uključujući teške poput odgrizanja prstiju

  • 0

Uznemirujući incident dogodio se u Kini kada je turistkinja neprikladno dodirnula majmuna, te je on postao agresivan i ugrazio starijeg muškarca. Video je snimljen u gradu Lešan u provinciji Sečuan 22. aprila.

Član osoblja je izjavio da je povređeni turista odmah zbrinut i da su sa njim razgovarali o potencijalnoj vakcinaciji, piše newsflare.

Majmuni sa planine Emei, poznati kao tibetanski makaki, ​​postali su poznati zbog svog problematičnog ponašanja. Ovi majmuni, najveća vrsta u porodici makaka koja se nalazi u Kini, često hrabro otimaju predmete od turista, uključujući torbe i hranu, a ponekad skaču na posetioce, praveći grimase pre nego što pobegnu, što se može shvatiti kao provokativno.

Zbog svoje veličine i smelosti, ove interakcije ponekad mogu dovesti do povreda, uključujući teške poput odgrizanja prstiju.

Problematično ponašanje planinskih majmuna Emei pogoršavaju turisti koji ih neodgovorno hrane, što ne samo da zadovoljava njihovu potrebu za interakcijom, već i podstiče prosjačko ponašanje među majmunima. To dovodi do povećane populacije i teritorijalne agresije zbog skučenih životnih prostora.

Štaviše, loša ishrana koja se sastoji od nezdrave hrane doprinosi raznim zdravstvenim problemima, izazivajući agresivnije ponašanje.

Dakle, problemi sa majmunima sa planine Emei nisu samo zbog karakteristika njihove vrste, već su pod značajnim uticajem ljudskih interakcija, koje su ovekovečile njihovu lošu reputaciju među posetiocima.

Snimak su dostavili lokalni mediji uz dozvolu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA