• 2

MOLDAVIJA: Operisali pacijenta kućnom bušilicom (UZNEMIRAVAJUĆI VIDEO)

Hirurzi jedne državne dečije bolnice u Moldaviji koristili su prilikom operacije kućni alat, uključujući električnu bušilicu i klješta. Ministar zdravlja Andreju Usatiju izjavio je da je korišćenje kućnih alatki u pojedinim situacijama dozvoljeno

  • 2

Hirurzi jedne državne bolnice u Moldaviji koristili su kućne alatke, uključujući električnu bušilicu i klješta, tokom operacije čiji je snimak osvanuo na internetu, izazvavši burne reakcije u javnosti i među zvaničnicima.

Gotovo sve lokalne televizije prikazale su kratak video-snimak, snimljen u dečjoj bolnici u glavnom gradu Moldavije.

Kako prenosi Rojters, premijer Jurie Leanka je odmah naložio ministru zdravlja Andreju Usatiju da istraži slučaj.

Usatij je u izjavi za televiziju kazao da je korišćenje kućnih alatki u pojedinim situacijama dozvoljeno, ali je istakao da pomenuta bolnica raspolaže sa svim neophodnim hirurškim instrumentima.

- Bolnica je dobila tri nove bušilice i ne shvatam zašto su morali da koriste bušilicu koju koriste građevinski radnici - kazao je on.

Nikolae Starčuk, šef hirurškoh odeljenja bolnice, izjavio je za medije da sumnja da su snimak na internet postavili lekari koji su dobili otkaz kako bi mu naudili.

Moldavija, bivša sovjetska republika od četiri miliona stanovnika, jedna je od najsiromašnijih zemalja u Evropi sa prosečnom mesečnom platom do 300 dolara.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima